NA SEDAM VODENIH JEDINICA PROGLAŠENA VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA: Srbijavode izdale saopštenje, u Tutinu, Novom Pazaru i Prijepolju kritično!

Autor:

Vesti

20.11.2022

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled obilnih padavina porastao je vodostaj reka.

NA SEDAM VODENIH JEDINICA PROGLAŠENA VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA: Srbijavode izdale saopštenje, u Tutinu, Novom Pazaru i Prijepolju kritično!

Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR NICIFOROVIC/bs

Poplava u Novom Pazaru

Redovna odbrana od poplava proglašena je na vodnoj jedinici "Lim - Prijepolje", a vanredna odbrana od poplava, osim na slivu Zapadne Morave, proglašena je i na vodnim jedinicama "Drina Loznica", "Kolubara- Valjevo", "Lepenica-Kragujevac", "Velika Morava - Ćuprija", Paraćin", "Zapadna Morava - Kruševac", "Zapadna Morava - Čačak".

Kako se navodi u saopštenju Srbijavode, usled obilnih padavina porastao je vodostaj reka u Novom Pazaru i Tutinu.

Na rekama Raška, Jošanica i Vidrenjak u Novom Pazaru službe Srbijavode su na na terenu sa teškom mehanizacijom, kamionom sa 3.000 džakova koji će se puniti na lokaciji u blizini reke u Novom Pazaru, dva kamiona, kip i mali bager.

Dežurne službe su u skladu sa fazom odbrane na terenu u Tutinu sa 3.000 džakova za odbranu od poplava, kao i potrebnom mehanizacijom.

Tamo se nalazi i direktor JVP "Srbijavode“ Goran Puzović.

Usled tendencije rasta nivoa vodostaja na reci Lim u Prijepolju, kako je saopšteno, proglašena je redovna odbrana od poplava i u toku je postavljanje mobilne opreme za zaštitu od poplava u dužini od 80 metara.

Sa očekivanim padavinama postoji tendencija porasta vodostaja u toku sutrašnjeg dana, a službe JVP "Srbijavoda" i nadležna vodoprivredna preduzeća sprovode sve potrebne mere kako bi na kritičnim deonicama ublažili izlivanja vodotokova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading