VISEĆI MOSTOVI PREKO ZAPADNE MORAVE ZABRANJENI! Nakon nesreće u Ovčar Banji, inspekcija donela rešenje!

Autor:

Vesti

25.10.2022

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viseći most u Ovčar Banji koji se srušio polovinom oktobra kada su u vodu pali hodočasnici iz Zvornika, nije jedini u jako lošem stanju na toj deonici.

VISEĆI MOSTOVI PREKO ZAPADNE MORAVE ZABRANJENI! Nakon nesreće u Ovčar Banji, inspekcija donela rešenje!

Foto: RINA

Građevinska inspekcija u Čačku početkom meseca je, prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića, zabranila upotrebu tog mosta, a sada je doneto i dopunsko rešenje o zabrani korišćenja još nekoliko visećih mostova preko Zapadne Morave, na delu od Pakovraća do Ovčar Banje.

Ispred visećih mostova sada su postavljene fizičke prepreke i table na kojima stoji obaveštenje o zabrani upotrebe mostova kako bi se prešlo preko reke.

Republika

Foto: RINA

Izvlačenje povređenih

Podsetimo, u nesreći koja se dogodila početkom oktobra dve žene izgubile su život, a desetoro je povređeno. 

Viseći most iznad Zapadne Morave je pukao pod teretom, jer ga je u istom trenutku prelazio veliki broj hodočasnika. Iako nije bio u fukciji, i bio je u lošem stanju, turisti su ga godinama koristili. 

Republika

Foto: RINA

Most u Ovčar Banji

Prema rečima očevidaca, sveštenici su tada upozoravali ljude da prelaze polako i jedan po jedan, ali se u toku pucanja na mostu našlo više desetina ljudi. 

Most je izgrađen pre oko pedeset godina, nije bio ozakonjen, a prelaz preko njega za više od četiri osobe istovrmeno bio je zabrenjen. Svakako, Grad Čačak će u saradnji sa nadležnim organima ispitati sve okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja - izjavio je tada povodom ove tragedije gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
BreDragan

25.10.2022 13:09

Prelazak preko mosta NIJE bio zabranjen niti sprečen. Narod je prelazio slobodno jer nije bilo nikakvog upozorenja. Mozda je postojalo rešenje nadležnog inspektora ali sakriveno u nekoj fioci. Krivično mora odgovarati onaj koji nije ispoštovao nalog inspekcije. Takođe je evidentno da su i ostali mostovi u lošem stanju ali da čak i dve nedelje posle nesreće nije bio zabranjen prelaz preko njih.