SVE VIŠE BRITANSKIH I AMERIČKIH VOJNIKA NA KOSOVU: Predsednik Vučić otkrio šta se dešava u južnoj srpskoj pokrajini

Autor:

Vesti

08.10.2022

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se vrši psihološki pritisak na Srbe na KiM i da je poslednji slučaj bio 6. oktobra kada su britanski vojnici u velikom broju bili na severu KiM, kao i da Amerikanci povećaju svoje prisustvo, pošto će im doći još 300 vojnika iz Ilinoisa.

SVE VIŠE BRITANSKIH I AMERIČKIH VOJNIKA NA KOSOVU: Predsednik Vučić otkrio šta se dešava u južnoj srpskoj pokrajini

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

"U drugolm nivou su problemi na KiM, svakodnevne provokacije Albanaca i pojavljivanje različitih policijskijh jednica koje nemaju nikakve veze sa Direktoratom i reginalnom policijom sever. U pitanju je poseban psihoški pritisak, a oni će reći da su to redovne aktivnosti", rekao je Vučić.

Kaže da su britanski vojnici 6. oktobra u velikom broju bili na severu KiM, šetali se i snimali, kako bi srpski narod video kakva je to snaga i moć.

"Sve imamo dokumentovano video i fotografije, da ne bi neko rekao da se to nije desilo, a oni će reći da su to redovni zadaci, kako to uvek na severu, a ne na nekom drugom mestu. Amerikanci povećaju prisustvo i novih 300 vojnika dolazi iz Ilionoisa, i interesantno je da oni kažu da dolaze da dodatno zaštite teritorijalni integritet i suverenitet Kosova", naveo je Vučić.

Istakao je da bi to valjda trebalo da bude jasan signall nama i Srbima na KiM da ne sanjaju o poštovanju povelje UN i odluka UN uključujući 1244 ,jer mora da se zna čija je jedina odluka koja mora da se poštuje.

Vučić je istakao da je to nastavk politike sile od 1999. godine sve do danas.

"Mi smo poruku razumeli i dobro razumeli da je međuanrodno pravo odavno pogaženo i uništeno i da postoji samo pravo sile", naveo je Vucicć i dodao da nama ništa ne preostaje nego da se pozivamo na međunarodno javno pravo i da budemo možda jedini možda koji će toga u potpunosti da se pridržavamo, a ostali kada im to odgovara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Opanak

08.10.2022 19:32

Pa sta ako dolazi 300 amera pa ne dolazi ih 300.000, prezivesmo bombardovynje 1000 nato aviona a sad je kao neka frka u hiljadama vojnika? Pa jel to znaci da ako tih par stotina krene na srbe sa severa da mi silu nemamo ako je tako oni mogu i do Bgd po istom stavu AV. A ako po obicaju pravi famu koju posle kao on resava onda je vreme dy sjase i da ne vredja inteligenciju naroda. Mladost Srbije nije debilna da ne brani drzavu nego je pokolebana izdajom 2000. ali sad je i vojska Srbije a ne titove ustasije. Za krst casni i slobodu Srbije.