KOLIKO JE ISPRAVNA VODA ZA PIĆE U UŽICU? Direktor poručio ''Radimo ANALIZE svakog dana''

Autor:

Vesti

27.09.2022

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodao je da se dešava da se zbog stanja mreže u nekim njenim delovima pojave mikrobiološke neipravnosti koje su, kako je rekao, vezane isključivo za mrežu.

KOLIKO JE ISPRAVNA VODA ZA PIĆE U UŽICU? Direktor poručio ''Radimo ANALIZE svakog dana''

Foto: pexels.com

Voda za piće iz užičkog vodovoda je potpuno ispravna i u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode, izjavio je direktor užičkog preduzeća Vodovod Duško Ljujić, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Dodaje se da su time demantovani navodi koji su se juče pojavili u medijima i na društvenim mrežama, a prema kojima je voda koju Užičani piju neispravna.

- Mi svakodnevno radimo fizičko-hemijske, mikrobiološke i biološke analize u fabrici vode, a pored nas i za naš račun Zavod za javno zdravlje Užice sedmično uzima uzorke iz fabrike vode i sa osam slučajno izabranih točećih mesta. Od puštanja fabrike vode u rad do danas, sve analize koje su uzete sa uzorka u fabrici vode pokazuju da je voda 100 odsto ispravna - rekao je Ljujić.

Republika

Foto: pexels.com

Voda

- Ne može se reći da, ako se od 20 uzetih uzoraka u jednom pojave aerobne mezofilne bakterije, čija je najveća koncentracija 10, a njih bude 15, da je voda neispravna. To apsolutno nije tačno - naveo je on.

Precizirao je da je po Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće dozvoljeno 50 aerobnih mezofilnih bakterija u flaširanoj vodi, dok je u prerađenoj dozvoljeno 10.

Prema njegovim rečima, bilo je problema na mreži gde je uočeno da se pojedine mikrobiološke neispravnosti ponavljavaju i sve one ulaze u ukupan broj neispravnosti, prenosi Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading