Prestolonaslednik Karađorđević prisustvuje privatnoj sahrani kraljice Elizabete! ONA GA KRSTILA! (FOTO)

Autor:

Vesti

19.09.2022

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević prisustvovali su danas u Londonu državnoj sahrani kraljice Elizabete II, a večeras će prisustvovali i službi u kapeli Svetog Ðorđa.

Prestolonaslednik Karađorđević prisustvuje privatnoj sahrani kraljice Elizabete! ONA GA KRSTILA! (FOTO)

Foto: Printskrin/Instagram/royalserbia

Danas je tužan dan za nas kada smo rekli poslednje zbogom mojoj kumi, izuzetnom monarhu koji je neizbrisivo obeležio vreme u kom živimo, kao najduže vladajući suveren Ujedinjenog Kraljevstva - naveo je princ Aleksandar i dodao da je siguran da će kralj Čarls Treći, njegov ujak, biti dostojan sledbenik svoje velike majke.

 

Princ Aleksandar je dodao da je uvren i da će novi kralj istom odanošću i odlučnošću služiti svom narodu i svojoj zemlji kao monarh Ujedinjenog Kraljevstva i ostalih Krunskih zemalja Komonvelta i da će ga u tome voditi kraljičin izuzetan primer.

 

- Preminula je, ali će sećanje na nju večno živeti, a svi koji smo je poznavali ćemo ga brižljivo čuvati. Zahvalan sam na svim trenucima koje smo zajedno podelili, na njenim ljubaznim i brižnim rečima i na njenoj ljubavi - rekao je Karađorđević.

Kraljica Elizabeta je zajedno sa ocem, kraljem Džordžom VI, bila kuma princa Aleksandra, a krštenje su obavili patrijarh Gavrilo i vladika Nikolaj Velimirović 24. oktobra 1945. godine u Vestminsterskoj opatiji.

Kralj Čarls Treći ujak je princa Aleksandra - njegov otac, princ Filip, pokojni Vojvoda od Edinburga, bio je sin grčkog i danskog princa Andreja, brata grčkog Kralja Konstantina, pradede po majci princa Aleksandra Karađorđevića.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading