ŠIZOFRENIJA U "DANASU": Vučićev otac dao državni legitimitet litijama, a nema veze sa državom

Autor:

Vesti

14.09.2022

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politički tabloid "Danas" ne propušta ni jednu priliku da trulom propagandom kakva je svojstvena ovom tajkunskom listu pokuša da diskredituje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ŠIZOFRENIJA U "DANASU": Vučićev otac dao državni legitimitet litijama, a nema veze sa državom

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Ono što je postala redovna praksa je pominjanje članova porodice predsednika, dece, majke, supruge, brata...

Ovaj put je došao na red i otac predsednika, Anđelko. Naime, Anđelko Vučić je podržao litije protiv Evroprajda, a "Danas" je to iskoristio kako bi ga povezao sa odlukama srpskih vlasti.

Kako piše "Danas" Anđelko je litijama dao legitimitet državnog karaktera, mada u tekstu nije objašnjeno na koji način, ali je rečeno da on sa državom nema nikakve veze. Pitanje je, kako neko daje državni legitimitet, a nema veze sa državom. Odgovor - to može samo "Danas".

Ovo samo ukazuje da su napisi ovog lista postali šizofreni, a sve u cilju klevetanja predsednika i njegove porodice.

- Ipak, otac predsednika Srbije možda se svojim prisustvom, za račun porodice Vučić i „dodvorio“ masama, a svakako je skupu dao legitimitet državnog karaktera, bez obzira na to što Anđelko Vučić nije direktno involviran u strukture državne vlasti. On je danas „samo“ penzioner, iako je kao ekonomista radni vek proveo u državnim strukturama, kao službenik, ne i odlučilac sa pozicije vlasti kakvu danas ima njegov stariji sin - stoji u tekstu "Danasa". 

Zatim se u tekstu nastavlja sa nagađanjima i spekulacijama, bez osnova i bez izvora. Da je navedeno da su do informacija došli "gledanjem u pasulj", to bi bilo relevantnije.

- Za pater familiasa spekuliše se da i danas ima mnogo veći uticaj na državne strukture nego što je to javnosti poznato, te se pisalo u medijima i da se on pita za izbor kadrova u bezbednosnim strukturama, kao i za brojne finansijske poteze cele porodice. Deo tog nevidljivog uticaja Anđelko, navodno, deli sa mlađim sinom Andrejem - dodaje se u nagađanjima.

Podsećamo, predsednik Vučić je rekao da se ne slaže sa porukama koje su poslate sa litija, ali to nije zaustavilo tajkunski list da još jednom iskoristi priliku da pominje članove porodice Vučić u negativnom kontekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading