KUKNJAVA NA HRT - CENE PODIVLJALE: U Srbiji standard raste, a vesti u Hrvatskoj počinju suzama

Autor:

Vesti

18.08.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lud i blesav Vučić, a uspeo posle stotina godina da ih stignemo po visini BDP i obezbedio suficit u trgovini s Hrvatskom. Kakvi bi tek rezultati bili da sam pametan...

KUKNJAVA NA HRT - CENE PODIVLJALE: U Srbiji standard raste, a vesti u Hrvatskoj počinju suzama

Foto: Tanjug/AP, Hina

Ova ranija izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojoj su se neki u Hrvatskoj tada podsmevali, sada im sasvim sigurno zvuči mnogo drugačije. Naime, Hrvatska radio televizija (HRT) počela je preksinoć vesti pričom o inflaciji u njihovoj zemlji, nakon čega su svoju statistiku uporedili sa stanjem u Srbiji. Poređenje za njih baš neslavno...

GRABIMO NAPRED

- Troškovi za hranu u Hrvatskoj skočili su 18,3%, a plate rastu tri-četiri odsto. To za građane Hrvatske znači pad standarda - prenet je u emisiji stav hrvatskih ekonomista, uz konstataciju da cene vrtoglavo rastu, a da će penzije biti veće, u proseku, tek oko šest odsto!

S druge strane, u Srbiji će penzije od 1. januara 2022. porasti 20,2%, a plate 12,5%, iz čega se sigurno može zaključiti da se u našoj zemlji vredno radilo da bi se standard penzionera znatno podigao. Naši susedi Hrvati koriste svaku priliku da napadnu svaki vid srpskog uspeha, te se ista stvar dešava godinama kada se komentarišu ekonomski uspesi naše zemlje. Došlo je, međutim, vreme da i u Zagrebu moraju da konstatuju da Srbija velikom brzinom grabi napred čak i u uslovima ekonomske krize koja trese čitavu planetu.

I onda postaje jasnije zašto Hrvati pokušavaju da se svete na nekim drugim stvarima, pa tako zabranjuju predsedniku Vučiću čak i privatnu posetu Jasenovcu, a najavljuju i da će nam, kad god i gde god mogu, podmetati klipove na evropskom putu.

ZDRAVSTVO I VOJSKA

Da ne zaboravimo, nedavno su objavljeni i relevantni podaci da su srpski zdravstveni sistem i vojska znatno bolje rangirani od hrvatskog zdravstva i vojske, kao i da gradimo u jednoj godini više puteva nego što Hrvatska uradila za mnogo duži period godina. O stranim direktnim investicijama i da ne govorimo. Prema tom parametru, naime, naša zemlja je apsolutni šampion u regionu, ali i šire.

Mrzitelj Srba zvezda svih hrvatskih medija

Postoje Srbi čije objave na društvenim mrežama hrvatski mediji jedva čekaju da prenesu. Prethodnih dana jedna takva prenosila se pompezno od jednog do drugog hrvatskog portala, sve sa ciljem da se dokaže kako se Srbi sjajno provode na hrvatskoj obali, gde ih dočekuju kao braću rođenu.

I zaista, korisnik Tvitera koji je registrovao profil "Pbbd1885" ispisao je sledeće:

- Ovde mi je 11. dan. Gledam Brač. Uzalud čekam da me neko prebije, zapali mi auto, naplati mi picu 60 evra. Beznadno je, bombarduju vas osmesima, ljubaznošću i nižim cenama u turističkim mestima nego u puno lokala u mom gradu. Hrvatska je za svaku preporuku, nemojte da vas lažu.

Dirljivo, nema šta. Jedino, kad se malo zagrebe po pomenutom profilu, vidi se da je 80 odsto objava intonirano tako da se što više pljuje po Srbima, Srbiji i, naravno, vlasti u Beogradu. Ovde, jelte, ne valja baš ništa, dok je, eto, u Hrvatskoj prava idila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading