Vesić o predstojećem sastanku Vučića i Kurtija: On umesto saradnje, želi da IZAZOVE SUKOB!

Autor:

Vesti

12.08.2022

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Narodni poslanik Goran Vesić govorio je o predstojećem sastanku Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija.

Vesić o predstojećem sastanku Vučića i Kurtija: On umesto saradnje, želi da IZAZOVE SUKOB!

Foto: printskrin/facebook/Goran Vesić

Narodni poslanik Goran Vesić je jutros prilikom gostovanja na televiziji Prva govorio o predstojećem sastanku predsednik Srbije Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija i rekao da ne očekuje veliki pomak. 

Foto: printscreen/TV Pink

Aleksandar Vučić

- Razlog zašto od predstojećeg sastanka na žalost ne očekujem ništa, jeste taj što je za dijalog potrebno dvoje. Sa jedne strane imate predsednika Vučića koji je otvoren za dijalog, koji nije odbio ni jedan razgovor, išao je da razgovara i sa Kurtijem i sa njegovim predhodnicima. Uvek je bio bio spreman da razgovara i da napravi kompromis u interesu mira. Opet na drugoj strani imate Kurtija koji ne želi dijalog, juče je predsednik Vučić najavio šta Kurti planira na severu Kosova i to je samo nastavak onoga što je pokušao 31.jula na 1. avgust nastavk svih onih aktivnosti od kada je premijer - rekao je Vesić.

On je istakao da na čelu privremenih institucija u Prištini stoji čovek koji ili ne želi da razume, ili čak namerno ne razume procese koji se dešavaju na Balkanu. 

Dakle mi na Balkanu imamo proces “Otvoreni Balkan”, u kojem učestvuju Srbija, Severna Makedonija i Albanija. To je proces u kojem se ukudaju pasoši, gde se stvara zajedničko tržište robe i kapital i gde zajednički kreiramo svoju budućnost. Kurti umesto da bira saradnju i komunikaciju sa drugima on bita rat i pokušaj da se izazovu sukobi. Na žalost on to radi iz unutrašnjih političkih razloga, zato što je izgubio lokalne izbore a nema svojim biračima šta da ponudi. Za razliku od Srbije, gde predsednik Vučić svojim gradjanima obezbedjuje povećanje životnog standarda, nove fabrike, povećanje penzija, povećanje minimalca, veće plate za zaposlene u upravi, nove puteve. Kurti svojim gradjanima nudi rat i sve dok je on na čelu privremenih institucija mi ćemo uvek imati probelm sa čovekom koji umesto saradnje bira rat - zaključuje Vesić.

Narodni poslanik ističe da je za Kurtija "Otvoreni Balkan" smrtna kazna.

Foto: Youtube/ATV

Aljbin Kurti

- Predsednik Vučić sigurno odlazi na taj sastanak sa dobrom verom i željom da se napravi prvi pomak. Kao što je uvek govorio i govoriće: “Bolje sto dana pregovarati, nego jedan sekund ratovati. Na žalost zbog svega ovoga nisam uveren da će doći do nekog pomaka, jer imate jednu apsolutno apsurdnu situaciju gde svi gradjani iz Tirane mogu sa ličnom kartom da dodju i rade u Beograd i obrnuto ali zato se našao tamo neki Kurti da zabrani da u Prištinu idemo sa ličnom kartom i to nije normalno. Za Kurtija je “Otvoreni Balkan” smrtna kazna, jer pokazuje da Albanci i Srbi mogu da saradjuju da nemamo nikakv problem. Kao što saradjujemo sa albancima iz Albanije možemo i sa Albancima sa Kosova, ali to ne želi jedan čovek, Albin Kurti, čak je i po istraživanju javnog mnjenja na KiM većina Albanca protiv onoga što Kurti radi. To vam samo jasno govori da običan narod ne želi rat i sukob, već mir i saradnju - potvrdio je Vesić.

Komentari (0)

Loading