ZOKIN SPIN: Ministarka obrnula ploču o struji

Autor: T. B. - B. K.

Vesti

25.07.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probala da plaši narod da će poskupljenje biti 20%, a sad prepolovila procenat.

ZOKIN SPIN: Ministarka obrnula ploču o struji

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Zorana Mihajlović, ministarka energetike, pre sedam dana: "Cena struje će morati da se poveća, to je mišljenje i Fiskalnog saveta, njihova procena je da struja mora poskupeti od 15 do 20 odsto."

Zorana Mihajlović juče: "Restrikcije struje nisu nijednog trenutka u planu. Ali struja mora da poskupi do 10 odsto."

Jedna ministarka, dve različite izjave o procentu poskupljenja struje. Ništa čudno kad znamo da se radi o Zorani Mihajlović, ženi na čije smo gafove maltene već oguglali...

VREDNO ANALIZE

Ipak, ove dve izjave vredne su analize, makar zato da bi se videlo kako je Mihajlovićeva probala da napravi haos i naplaši građane da će cena električne energije skočiti 20 odsto, pa je iste večeri morao da reaguje i predsednik Aleksandar Vučić i objasni da se uopšte ne razmatra poskupljenje veće od 10 odsto. Prođe otad nekoliko dana, pa i Zorana progovori o istom procentu, ali, avaj, negirajući da je rekla ono što je rekla. Ali, kao što rekosmo, od nje smo na to i navikli...

Podsetimo, pre nekoliko dana naš list objavio je i da Mihajlovićeva, u strahu da bi mogla da izvisi za mesto u budućoj vladi, što je sve izvesnije, rovari protiv svoje stranke i potura informacije tajkunskim medijima u vlasništvu Dragana Šolaka o "lošoj atmosferi u SNS" i da "Vučić namerno odugovlači s formiranjem Vlade".

- Zorana se bori svim silama da ponovo bude u Nemanjinoj 11. Nije tajna da je više ne zanima samo ministarska fotelja već je na nekoliko važnih mesta izjavila da će njeni prijatelji sa zapada učiniti sve da ona bude premijerka - kažu izvori našeg lista, bliski saradnici ministarke i dodaju:

- Toliku ambiciju i pohlepu za vlašću nismo videli ni kod koga.

JASNA PORUKA

Međutim, sada više nego ranije predsednik Vučić i u javnosti i u svojoj stranci ponavlja da će nova vlada više nego i jedna u prošlosti biti samo i isključivo prosrpska vlada, a ne proruska ni prozapadna.

- Upravo zato Zorana Mihajlović sve više pokazuje bes i nervozu - dodaju naši izvori.

Odgovor: Verujem da Vučić bolje zna

Na pitanje Srpskog telegrafa zašto je korigovala procenu o tome koliko električna energija treba da poskupi Mihajlovićeva je poslala sledeći odgovor:

- Verujem da predsednik ima više analiza od mene, pa kako je on sam izjavio da poskupljenje ne treba da bude više od 10 odsto, u tom smislu je i moja izjava. Dalje, ja nisam rekla nikada tačan iznos ili da treba da poskupi 20 odsto (bar pogledajte šta govorim), već da treba da poskupi, i to govorim mesecima pre nego što je bilo ko i pričao o tome, ma kako to bilo nepopularno. A Fiskalni savet je u svojoj analizi preporučio između 15 i 20 odsto. Svakako, minimum je 10 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading