Moguće smanjenje TEMPERATURE U STANOVIMA, ukoliko bude problema! Vučić progovorio o energetskoj krizi!

Autor:

Vesti

18.07.2022

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije se obraća naciji, a ono što je naglasio jeste da Srbija radi sve da reši problem sa energentima pred nadolazeću zimu.

Moguće smanjenje TEMPERATURE U STANOVIMA, ukoliko bude problema! Vučić progovorio o energetskoj krizi!

Foto: Printskrin/RTV PINK

Preduzeto je, kaže, mnogo mera kada je reč o rešavanju problema u energetici.

Ističe da se skladišti gas i u Mađarskoj kako bismo se maksimalno osigurali.

- U svakom trenutku može da nam se dogodi da se svako odazove na "višu silu" i da ostanemo bez gasa. Ulažemo maksimalne napore za predstojeću jesen i zimu. Razmatrali smo, ali nismo doneli odluku, o tome da se smanjuju temperature u stanovima. Ukoliko bude većih problema ili se neko bude pozvao na "višu silu", to će biti opcija - rekao je Aleksandar Vučić.

Podseća da je u nekim zemljama EU temperatura već smanjena na 19, ali da u Srbiji zasad sve deluje pod kontrolom.

Kada je reč o nabavci uglja, za sada ga ima dovoljno. 

Ide malo ubrzano sada. Očekujem podršku naših kineskih partenra da uvezemo još dodatno kako ne bi imali problema. Vidite da nama tri meseca može da traje milion tona. Borimo se za sve što možemo. Borimo se za naftu, razgovaramo sa NIS, zabranili smo izvoz dizela i benzina na tri nedelje da ne bismo imali probleme. Moramo da obezbedimo sigurnu jesen i zimu. Što se hrane tiče, gledamo da obezbedimo sigurnost u snabdevanju našeg naroda. Zabrinjavajuća je suša koja će sigurno ostaviti posledice. Dobro stanje imamo i trudićemo se da to održimo. Kada bude povećanje cena, gledaćemo da povećanje cena električne energije i gasa ne ide više od 10 posto za naše građane. Ono što je važno, jeste da nismo odustali od velikih investicija. Mi ćemo samo u roku od godinu dana završiti auto-put do Kruševca, Požege... Završiti veliku saopbraćajnicu Novi Beograd- Surčin. Uradićemo obilaznicu oko Beograda, Ruma-Šabac do septemvbra 2023.

 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading