BOLESNO: ĐOKOVIĆ NA METI ZBOG PROSLAVE TITULE U BEOGRADU - Sad im je on kriv za Srebrenicu!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nataši Kandić, Nikoli Samardžiću, Jeleni Obućini i sličnima smeta što je Nole dočekan baš sinoć.

BOLESNO: ĐOKOVIĆ NA METI ZBOG PROSLAVE TITULE U BEOGRADU - Sad im je on kriv za Srebrenicu!

Foto: Tanjug/M.MILIVOJEVIĆ

Zamisli, osvojiš Vimbldon, dođeš kući, tvoj grad i sugrađani ti organizuju spektakularan doček i, umesto da, ponesen slavom, uživaš, ti završiš na stubu srama jer si, pazi sad, bio deo proslave u danu kada je pre 27 godina počinjen zločin u sasvim drugoj zemlji!

Ovo je agonija kroz koju od juče prolazi jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković. Godinama u Srbiji deo NVO i pojedini političari pokušavaju da nametnu tezu Sarajeva i dela međunarodne zajednice da je u Srebrenici 11. jula 1995. (tačnije u periodu od nekoliko dana oko tog datuma) počinjen genocid, ne pristajući histerično na tumačenje da se radilo o strašnom i velikom zločinu, ali ne i genocidu. To, međutim, za ovu priču i nije toliko bitno...

PUCANJ S LEĐA

Bitnije je da je pucano na Đokovića sa svih strana takozvane druge Srbije. Istoričar Nikola Samardžić napisao je na Tviteru da je u Beogradu, umesto dana žalosti, veselje, a sličnu opasku na ovoj društvenoj mreži imala je i Nataša Kandić, koordinatorka REKOM mreže pomirenja.

- To što su Beograd i Novak Đoković slavili Novakovu pobedu na dan sećanja na žrtve genocida u Srebrenici nije "srpski inat" nego necivilizacijsko ponašanje koje je osramotilo sve građane Srbije - napisala je Kandićeva, između ostalog, na Tviteru.

Foto: Tanjug/Z.Žestić

Nataša Kandić

Dejan Ilić, kolumnista portala Peščanik, sugerisao je (a Šolakov N1 brže-bolje preneo) da je Đoković mogao da izabere neki drugi dan za doček, a ne da mu se kliče baš 11. jula, te da je to manjak dobrog ukusa. Novinarka (opet Šolakovog medija) Jelena Obućina poručila je da za javnost u Srbiji Potočari ne postoje, da se država sramotom ne bavi, pa uvela u to organizovanje dočeka za najboljeg tenisera.

Prema rečima marketinškog stručnjaka Nebojše Krstića, histerija oko Srebrenice svake godine sve je veća, a u isto vreme ignorisanje srpskih žrtava u BiH sve je bezobzirnije i sve vidljivije.

Foto: youtube.com/printscreen

Nebojša Krstić

- Histerici pokušavaju da, pored stalnog uvećavanja broja žrtava u Srebrenici, smišljaju i nove načine da ocrne Srbiju i Beograd. Ove godine njihova žrtva je i Novak Đoković, koji nema nikakve veze ni sa njima ni sa datumima koji oni obeležavaju - naveo je Krstić.

Sociolog Vladimir Vuletić kaže da treba mašte da se ta dva događaja povežu, te da su se do sada zloupotrebljavale srebreničke žrtve, a sada su počeli i uspesi naših sportista.

Foto: printscreen

Vladimir Vuletić

- Prvo, žao mi je što se srebreničke žrtve zloupotrebljavaju u dnevnopolitičke svrhe, i to ne samo u BiH. Drugo, ne vidim kakve veze Srbija ima sa zločinom u Srebrenici. Taj zločin jeste počinjen, reč je o ozbiljnom ratnom zločinu, ali je to počinjeno u okviru jednog građanskog rata u BiH, u sukobu između dva naroda koji su tamo bili konstitutivni narodi - navodi Vuletić i podseća da je žrtava bilo na svim stranama.

PITANJE I ODGOVOR

Ono što bi se moglo postaviti kao pitanje, ističe, jeste zašto nije bila delegacija Srbije u Potočarima, ali, dodaje, plaši se da bi onda odgovor na to pitanje doveo u problem one koji ceo taj slučaj pokušavaju da zloupotrebe.

- Setimo se da je Aleksandar Vučić išao na poklonjenje žrtvama, bio je incident koji pamtimo i gde je pokazano od organizatora da oni i ne žele da bilo koja delegacija iz Srbije bude prisutna. Treće, koincidencija je bila, ne vidim kako je moguće povezati slavlje koje se dešava često kada naši sportisti ostvare uspeh... Treba mašte da se ta dva događaja na ovakav način povežu, da Srbija slavi umesto da žali... - kaže Vuletić i dodaje:

- Ali to i nije toliko bitno, to je bio povod koji je trebalo iskoristiti, ne zloupotrebljavaju samo žrtve nego i uspehe naših sportista.

Lutovac: Bilo je genocida

Zoran Lutovac, predsednik DS, tvrdi da je u Srebrenici bilo genocida. On je, gostujući na Šolakovoj TV, na opasku novinarke da je jedan od retkih koji Srebrenicu naziva genocidom poručio:

Foto: Printskrin

Zoran Lutovac

- Naš parlament 2010. doneo je rezoluciju kojom obeležava taj datum. Moramo da se suočimo s prošlošću.

Reis traži spomenik u Beogradu

Rifat Fejzić, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, poručio je juče da nema ništa od pomirenja dok u centru Beograda ne bude spomenik žrtvama srebreničkog genocida. Taman da stane uz rame Nataši Kandić.

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dex

13.07.2022 04:39

Ovi domaći 'plaćenici' baš nemaju meru

Влада

13.07.2022 10:46

А што би се мирили? Да можемо сутра опет да се убијамо? Коме то треба. Свако на своју страну