TRAJKOVIĆ TVRDI: Veliko povećanje penzija biće održivo! Privreda u konstantnom porastu (VIDEO)

Autor:

Vesti

11.07.2022

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O najavljenom porastu penzija i njegovoj održivosti govorio je ekonomski stručnjak Milan Trajković iz Sektora za ekonomska istraživanja i statistiku Narodne banke Srbije.

TRAJKOVIĆ TVRDI: Veliko povećanje penzija biće održivo! Privreda u konstantnom porastu (VIDEO)

Foto: Twitter/printscreen

Kako je najavljivano novo povećanje penzija za starije građane, Milan Trajković iz Sektora za ekonomska istraživanja i statistiku NBS, razbio je svaku sumnju građana o tome da li će penzije biti održive. Na osnovu istraživanja koja su sprovedena, iz podataka o rastu bruto domaćeg proizvoda, odnosno porasta privrede i povišenja penzija, jasno je da će novo povećanje biti itekako održivo. 

- Kada gledamo nominalni rast penzija za dve godine i nominalni rast bruto domaćeg proizvoda. Ako uzmemo povećanje penzija sa početka ove godine od 5,9 odsto i najavljeno povećanje od 19,1 odsto, znači da će za dve godine penzije porasti 25 odsto, a privredni rast će biti između 20 i 25 odsto. Dakle, to je održivo povećanje - tvrdi Trajković. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading