Predsednik poručio studentima: NA VAS DRŽAVA MOŽE UVEK DA RAČUNA! (FOTO)

Autor:

Vesti

05.07.2022

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na dodeli Dositejevih stipendija, mladim akademskim građanima obratio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik poručio studentima: NA VAS DRŽAVA MOŽE UVEK DA RAČUNA! (FOTO)

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj dodeli stipendija "Dositeja" najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

U Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, predsednik se obratio studentima poručujući im velike reči: 

- Pre svega poštovani studenti i roditelji. Vi ste naučili da će svi da vam kažu da ste vi budućnost, što je tačno, U budućnosti zbog vašeg stava imaćete veću odgovornost i više obaveza. Vi ste za godine pokazali da imate više odgovornosti i sposobnosti od ostalih. Na vas društvo i država moraju da računaju. Pokazali ste izuzetnost prethodnih godina. Želeli ste svoj uspeh i razmišljali ste o tome kakva je vaša budućnost. Zaslužujete čestitke. Posle ovoga da radite bolje i više. Uvek poštujte svoju državu - poručio je predsednik najboljim studentima. 

- Kada sam dobio prvi novac od stipendija, želeo sam da obradujem majku. Kupio sam Kirbi usisivač. Meni to nije izgledalo mnogo, bila mi je velika stipendija i puno sam učio. Shvatio sam da na kraju svakog meseca kada je trebalo da platim, bile su mi velike kao kuća. Gledaj da se što manje zadužuješ i to gledam i danas. Iako postoje mnoge teorije da je bolje da se država zadužuje, ja sam bio taj koji se borio protiv toga da bi država imala što manje duga. Šta god da budete, ne može neko drugi da vas pretekne, možete samo između sebe da se takmičite. Uvek je trka između najboljih. Dobrodošli u svet odraslih -  istakao je Vučić i dodao da niko ne može čoveku da oduzme znanje, što je najvažnije.  

Velika svečanost u Novom Sadu

U Srpskom narodnom požorištu u Novom Sadu, večeras se održava svečanost na kojoj će najboljim studentima novosadskog Univerziteta biti uručene stipendije "Dositeja", Fonda za mlade talente.

Svečanosti prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Foto: Tanjug/AP

Dodela Dositejeve nagrade

Stipendija "Dositeja", koju dodeljuje Fond za mlade talente, namenjena je talentovanim i najuspešnijim učenicima i studentima, u Srbiji, i u inostranstvu.

Ovom stipendijom godišnje se nagrađuje više od 3.000 đaka i studenata i namenjena je različitim uzrastima i stepenima obrazovanja - najboljim studentima završnih godina osnovnih i master akademskih studija, najboljim studentima studija drugog i trećeg stepena u inostranstvu,učenicima srednjih škola za uspehe na takmičenjima.

Na sednici Fonda za mlade talente početkom prošlog meseca, usvojena je lista 1.540 dobitnika stipendije po konkursu za stipendiranje do 1.050 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija u Srbiji, za školsku 2021/22. godinu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dodela Dositejeve nagrade

Od 2.131 kandidata koji su se prijavili, 1.050 studenata dobilo je stipendiju za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 490 studenata za završnu godinu master akademskih studija.

Na inicijativu ministra i predsednika Fonda za mlade talente Vanje Udovičića i ove godine stipendiju je dobilo 50 studenata više nego prošle godine, a iznos stipendije povećan je sa 30.000 na 32.000 dinara.

Krajem juna, ministar je dodelio stipendije za najbolje studente Univerziteta u Nišu, a zatim i Univerziteta u Kragujevcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
marina

06.07.2022 06:20

Mladi su budućnost ove zemlje, a to je prepoznala ova vlast, za razliku od prethodnika koji su samo sebe videli u budućnosti.

Aleksandar

06.07.2022 07:18

Drzava sve čini i daje nasim mladima!