OJ KOSOVO, KOSOVO, ZEMLJO MOJA VOLJENA: Patrijarh Porfirije završio parastos na Gazimestanu, a onda su Srbi ponosno zapevali (VIDEO)

Autor:

Vesti

28.06.2022

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Porfirije je održao parastos kod spomenika na Gazimestanu, gde se oko 13 časova okupilo nekoliko stotina Srba.

OJ KOSOVO, KOSOVO, ZEMLJO MOJA VOLJENA: Patrijarh Porfirije završio parastos na Gazimestanu, a onda su Srbi ponosno zapevali (VIDEO)

Foto: Tanjug/TV HRAM

Nakon jutrošnje liturgije u manastiru Gračanica stotine okupljenih građana krenule su, kako svojim vozilima tako i organizovano autobusima, na Gazimestan, ka spomeniku srpskim junacima

Nakon što je patrijarh završio parastos veliki broj posetilaca u horu je pevao tradicionalne srpske pesme. Okupljeni su uzvikivali "Kosovo je srce Srbije", a orilo se i "Oj Kosovo, Kosovo, zemljo moja voljena".

Osim Srba sa KiM, na obeležavanje Vidovdana došli su mnogi i iz Srbije i Crne Gore. Prostor Gazimestana kraj spomenika srpskim junacima je centralno mesto obeležavanja Vidovdana na KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading