MILAN LAĐEVIĆ: Ljudska prava ili nacionalni interes

Autor:

Vesti

27.06.2022

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pročitajte kolumnu izvršnog direktora "Medijske mreže".

MILAN LAĐEVIĆ: Ljudska prava ili nacionalni interes

Foto: ST/P.Divac

 Odluka američkog vrhovnog suda koja daje pravo federalnim jedinicama da same biraju da li su za zabranu abortusa izazvala je burne reakcije širom sveta. Godinu pre toga Poljska je prva u Evropi povukla nogu po tom pitanju, zbog čega dobija samo packe iz EU.

Svakako da žene treba same da odlučuju o svom telu. Međutim, kako rešiti pitanje nataliteta? A posledice osećamo već danas. Nema dovoljno radne snage! Posebno kvalitetne. Nema molera, limara, zavarivača, doktora, nastavnika... Svih profila. Nema. Vidimo da danas mnogi restorani imaju strance za konobare, dostavne službe takođe.

Šta će tek biti za deset godina, možemo samo da zamišljamo. A u međuvremenu se i kampanje u kojoj se žene pozivaju da rađaju proglašavaju diskriminatorskim od raznih NVO.

I tako su ruke vezane vlasti, od koje će se očekivati da obezbedi i vozače za GSP i vaspitačice u vrtićima, stručnjake, razne specijaliste, vodoinstalatere...

Jedino, ako nam je za utehu, nećemo na Balkanu prvi nestati, ali će Albanci biti ti koji će poslednji ugasiti svetla jer su, u proseku, više od deset godina mlađa nacija.

Osim ako svi sa Kosova ne migriraju kad im se da bezvizni režim. Ne očekujem da će se ovaj začaran krug, koji nas sve vodi u propast, u ovoj formi održati.

Verovatno će država za državom u bliskoj budućnosti slediti primere Poljske i pojedinih država u SAD i zabranjivati abortuse zbog nacionalnog interesa. Vratićemo se svi vek unazad po pitanju prava da bi opstali koji vek više. Ukoliko se sami ne uništimo, pre toga raznim ratovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading