SREĆAN KRAJ DRAME NA SUVOJ PLANINI! Spašena devojka, povređena joj je noga!

Autor:

Vesti

21.05.2022

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasioci Gorske službe spasavanja uspešno su evakuisali povređenu mlađu žensku osobu, sa Trema, na Suvoj planini. Devojka je rekreativac, i ima povredu noge.

SREĆAN KRAJ DRAME NA SUVOJ PLANINI! Spašena devojka, povređena joj je noga!

Foto: facebook.com/printscreen

Cela akcija spasavanja trajala je nešto više od četiri sata.

Do dela koji se zove "Bojanine vode" moguće je stići vozilom, ali nakon toga spasioci GSS-a morali su uskom stazom, kroz šumu. Nakon lokacije "Devojački grob" ide čistina, i povređena žena se nalazila u blizini - navodi se u saopštenju Gorske službe spasavanja Srbije.

Gorska služba je dobrovolјna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilј pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.

- Spasiti lјudski život, pomoći čoveku u nevolјi, osnovni je zadatak ove službe - piše u saopštenju GSS.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci i skijaši. U svojim redovima služba ima lekare, doktore nauka, inženjere, pripadnike vojske, specijalnih jedinica policije, studente.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading