Tlo ne miruje! Još jedan zemljotres pogodio Čačak! Nakon prvog, usledio i drugi potres posle samo pola sata!

Autor:

Vesti

12.05.2022

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresi su se osetili u prigradskim naseljima, ali i u centru Čačka.

Tlo ne miruje! Još jedan zemljotres pogodio Čačak! Nakon prvog, usledio i drugi potres posle samo pola sata!

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Google Maps, Pixabay

Zemljotres, foto: Ilustracija

Tlo u Čačku još uvek ne miruje, a nakon prvog registrovanog zemljotresa magnitude 3.2 jedinica Rihterove skale, registrovan je još jedan manjeg intenziteta pola sata kasnije. Potresi su se noćas osetili u prigradskim naseljima, ali i u centru Čačka.

Ovo je treći potres za dva dana na teritoriji grada Čačka, jer je 10. maja takođe došlo do zemljotresa, a njegova jačina bila je 2,6 jedinica Rihterove skale.

Inače, prema broju stanovnika, seizmičkom hazardu i zbog visoke seizmičke povredljivosti stambenog fonda, Čačak spada među ugroženije urbane centre, zajedno sa Jagodinom, Kraljevom, Kragujevcom, Novim Pazarom i Loznicom.

Tokom proteklih 15 godina u blizini Čačka dogodila su se dva snažna zemljotresa. Epicentar najsnažnijeg sa jačinom od 5,4 stepeni po Rihteru zabeležen je Kraljevu 3. novembra 2010. godine, dok je drugi snažan potres registrovan 15. februara 2008. godine, a epicentar je bio na padinama planine Jelice.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading