SRPSKI PRINC ABDICIRAO! Oglasio se Karađorđević

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.04.2022

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Petar Karađorđević saopštio je da je potpisao odluku o abdikaciji kojom se odriče svih prava prerogativa koja mu pripadaju po osnovu prvorodstva i prenosi ih na sledećeg po starešinstvu rođenja, njegovog brata Filipa.

SRPSKI PRINC ABDICIRAO! Oglasio se Karađorđević

Foto: Wikipedia

Princ Petar, najstariji sin princa Aleksandra Karađorđevića i unuk kralja Petra II Karađorđevića, odluku o abdikaciji, kako je naveo u saopštenju, potpisao je u sredu u palati Svetog Andreja u Sevilji, u prisustvu svedoka, kako naglašava, svestan da se tim činom odriče svih prava za sebe i sve svoje potomke koji su rođeni ili će tek biti rođeni u bračnoj vezi ili izvan bračne veze.

- Ne odričem se prava koja proističu iz prava na nasleđe imena, člana Kraljevskog doma, titule kraljevića i svih drugih prava i obaveza koje zakon i tradicija daju i nalažu članu porodice - naveo je princ Petar čija je odluka o abdikaciji stupila na snagu po potpisivanju.

Republika

Foto: printscreen/facebook

Princ Filip Karađorđević

Potpisivanju su svedočili njegova majka princeza Marija da Glorija od Orleana i Bregance i Vojvotkinja od Segrorbe, njegov očuh Ignacio, Vojvoda od Segorbe, jeromonah Mikel Ortega Modest, starešina Crkve Svetog Arhangela Mihaila u Palmi na ostrvu Majorka, princ-naslednik Filip, princeza Danica, sestra Soul, grofica od Ampurijasa, Ljubodrag Grujić, član Krunskog veća, Kancelar ordena i Herald Doma Karađorđevog i Nikola Stanković, šef kabineta princa-naslednika.

O svojoj, kako ističe, nepokolebljivoj odluci zvanično je obavestio i oca i starešinu Kraljevskog doma princa Aleksandra i patrijarha srpskog Porfirija.

Smatra da je u interesu dinastije da princ-naslednik sa svojom porodicom živi u Srbiji među svojim narodom.

U tom smislu, ukazuje da je njegov brat princ Filip svoj i život svoje porodice vezao za Srbiju u kojoj se nakon devet decenija rodio i prvi muški član dinastije Karađorđević, naslednik princa Filipa kraljević Stefan.

Princ Petar navodi i da svoj život, kao i do sada, nastavlja u Sevilji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Buba

28.04.2022 12:35

O kakvim princevima i abdiciranjima pisete? Otkud REPUBLICI Srbiji princevi i kraljevici? Neko je tu lud.

Odgovori 24 20
bane

28.04.2022 12:55

Kakva komedija ,od abdikacije .Nepostojeci princ odrekao se titule nepostojeceg kraljevstva,kao u crtanom filmu ,smejurija.

Odgovori 17 15
Monarhistički vašar

28.04.2022 13:12

Cirkusijada se uporno nastavlja!? Na čelu ove cirkusijada su Matija i bratija.

Odgovori 12 14
Dragan

28.04.2022 23:22

Bolje da ćutite neznalice , zadržite svoje gluposti za sebe.