POTRESNE SCENE U KIKINDI: Mali pas zavezan i bačen u džaku

Autor:

Vesti

27.04.2022

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo kuče psa pulina, staro svega oko godinu dana, zavezano žicom oko vrata, pronađeno je obliveno krvlju u zavezanom džaku na periferiji Kikinde. Bela vreća u kojoj je bila ženka, takođe je bila dobro zavezana žicom, tako da psić nije mogao nikako samostalno da se oslobodi.

POTRESNE SCENE U KIKINDI: Mali pas zavezan i bačen u džaku

Foto: pixabay.com

Verovatno bi brzo uginula da je slučajno, na lokaciji pored divljeg kupališta Plava banja, pre nekoliko večeri, nije pronašao jedan građanin koji je odvezao vreću i zatekao stravičan prizor. Mlado kuče bilo je vezano žicom, obliveno krvlju i jedva je davalo znakove života. On je ubrzo slike tog nezapamćenog zlostavljanja objavio na društvenim mrežama i zatražio pomoć sugrađana. Kikinđani su brzo regaovali i Vaska, kako su kasnije nazvali kuče, je spasena i trenutno se nalazi na lečenju u Novom Sadu. Veterinari su ustanovili da je, najverovatnije udarana po glavi, jer je imala podlive. Neko je želeo da je usmrti na najstarvičniji način.

- Zlostavljenog psića pronašao je Dragoslav Stojkov, koji je tamo izašao u šetnju. Najpre je čuo kako kuče cvili, a onda je primetio i beli, zatvoreni džak. Kad ga je otvorio zateko je stravičan prizor. Apel za pomoć objavio je na društevnim mrežama što je primetilo nas nekoliko i svi smo reagovali. Sreli smo se pored Plave banje i odvezli smo ranjenog psića kod veterinara Gorana Mijalkovića, koji joj je ukazao prvu pomoć - priča Darija Vukoman, ljubiteljka životinja koja uvek reaguje kako bi im pomogla.

Napaćena mlada pulinka Vaska, verovatno bi uginula u velikim mukama, jer se izujedala u pokušaju da se oslobodi džaka, smatra veterinar Mijalković.

Republika

Foto: Republika

Povređen pas/Ilustracija

- Pas je bio obliven krvlju, jer se izujedao po jeziku, što je dovelo do velikog izliva krvi. Verovatno se neprestano trzao i pokušavao da izađe iz džaka. Na sreću, nije imao drugih velikih vidljivih i otvorenih preloma, ali je bio u jako velikom šoku. Životinja je doživele veliku traumu i nije mogla da stoji na nogama – opisuje Mijalković.

Uz pomoć udurženja iz Čoke i Novog Sada koja su se u međuvremenu javila, Vaska je iz Kikinde prevezena u Novi Sad. Novac za zbrinjavanje kučeta uplatila je jedna naša državljanka koja živi u Francuskoj. U ambulanti u Novom Sadu, Vaski je ukazana adekvatna medicinska pomoć i nega.

- Od subote do danas kuče skoro ništa nije jelo ni pilo. Nije moglo ni da stane na noge. Tek danas se prvi put malo pridiglo. Doživela je velike traume i trebaće joj dalje lečenje i rehabilitacija. Iz ambulante će, verovatno, otići u neki pansion, ali za to nam je potreban novac, pa molimo sve koji mogu i žele da pomognu da nam se jave – apelovala je Darija Vukoman i pozvala institucije da reaguju na slučajeve zlostavljanja životinja, pišu Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading