OPASNA PREVARA NA INTERNETU! Lažno se predstavljaju, evo šta nude, a postoji način kako da proverite da li je podmetačina! (FOTO)

Autor:

Vesti

11.04.2022

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na socijalnim mrežama pojavilo se upozorenje obmanjivanja kupaca od strane lažne parfimerije koja prodaje krivotvorene parfeme.

OPASNA PREVARA NA INTERNETU! Lažno se predstavljaju, evo šta nude, a postoji način kako da proverite da li je podmetačina! (FOTO)

Foto: pixabay.com

Na jednoj stranici na Instagramu se pojavio apel za sve kupce da se jave ukoliko su dobili poziv od NN lica koje se predstavlja kao Ema ili Una parfimerija.

Prevaranti su pozive obavljali uz priču da zatvaraju parfimeriju i da rasprodaju originalne parfeme povoljno. 

U pitanju je prevara, slali su krivotvorene parfeme, kao fizičko lice bez izdavanja računa, a žrtve su pozivali iz Call Centra koristeći tuđe (nelegalno prisvojene) baze brojeva telefona što je protivno o Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti. 

U komentarima ispod objave javljali su se ljudi koji su dobijali pozive od njih.

- Mene su pozvali pre par nedelja ali sa druge strane bila tišina kad sam se javila.

Republika

Foto: Printscreen/Instagram/mojbeograd_rezerva

 

- Ja sam dobila poziv od njih, mislim da su se predstavili kao parfimerija Ema. Ta je bila prica da zatvaraju parfimeriju i da imaju veliko snizenje parfema. Na sta sam ih samo pitala odakle im moj kontakt, kazu od preporuke nekog od mojih prijatelja. Samo sam im rekla da me slucajno ne pozovu ponovo. Zvali su sa broja koji ste i napisali.

Republika

Foto: Printscreen/Instagram/mojbeograd_rezerva

 

- Mene su zvali sa tih brojeva vec 2,3 puta od februara na ovamo,a supruga juče.Saznala sam posle par dana da je prevara kad sam videla post na fb nekog lika koji na YouTube objašnjava sve o tome.Gde ide ovaj svet ovo je strasno.Pozdrav za Hophopshop i što se bave ovim i prevarama njihovih profila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading