BRUKA! KVAZI-ISTRAŽIVAČI I ŠOLAKOVI MEDIJI SE OBRUŠILI NA NAŠ LIST: Brane Pacova, a napadaju Srpski telegraf

Autor:

Vesti

04.04.2022

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boban Bogdanović zvani Pacov, najnoviji adut kvaziistraživačke mreže Krik u opozicionoj izbornoj kampanji, za Šolakove medije je i dalje kredibilan svedok ubistva Olivera Ivanovića, mada se svakog dana pojavljuju novi dokazi da se radi o čoveku sumnjive biografije, a čija reč ozbiljnim novinarima ne bi trebalo ništa da znači.

BRUKA! KVAZI-ISTRAŽIVAČI I ŠOLAKOVI MEDIJI SE OBRUŠILI NA NAŠ LIST: Brane Pacova, a napadaju Srpski telegraf

Foto: printskrin

U saradnji sa autorima intervjua koji vrvi od laži, televizija N1 se ovog puta obrušila na Srpski telegraf, optužujući našu redakciju da pokušava da diskredituje "krunskog svedoka" i da "vešto izbegavamo" da se bavimo suštinom, u prevodu, da prihvatimo njihovu "istinu". 

- Od trenutka kada je Bogdan (ne znaju ni ime Krikovog sagovornika, prim. aut.) Bogdanović bacio novo svetlo na ovaj zločin (ubistvo Olivera Ivanovića), tabloidi se neprestano bave diskreditacijom istraživačke redakcije Krik, ali i samim sagovornikom - bezočno konstatuju na portalu Šolakove televizije.

Takođe, prenosi se i stav Krika da se "tabloidi svrstavaju na tamnu i pogrešnu stranu", a novinarka ove mreže Milica Vojinović ne vidi ništa netačno u Bogdanovićevom iskazu. Međutim, "zaboravlja" da i ona i njen glavni i odgovorni urednik Stevan Dojčinović danima prećutkuju da je tvrdnje da je Ivanovića likvidirao Ljubomir Lainović odmah demantovao Aleksa, brat navodnog ubice. On je objavio fotografiju svog brata i majke iz Novog Sada koja je nastala 16. januara 2018, na dan kada je Oliver ubijen u severnom delu Kosovske Mitrovice.

- Slika mog brata i moje majke na dan ubistva Olivera Ivanovića. Ljubomir je u tom periodu boravio u svojoj kući u Novom Sadu, igrom slučaja, pod temperaturom - napisao je on uz fotografiju koju Šolakovi mediji nisu preneli do dana današnjeg, mada je objava bila dostupna na Instagramu. Osim toga, prećutkuje se i da je Bogdanović odbio da se njegove tvrdnje provere na poligrafu (kasnije je rekao da u tom trenutku nije bio spreman na testiranje), a potom je usledila krivična prijava zbog neprijavljivanja krivičnog dela, što je opozicija dočekala na nož, tvrdeći da se radi o pritisku na svedoka. Koliko je taj svedok kredibilan, govori i to što je Aleksandra Gligorijevića Pukija (Belivuk ga ubio i samleo u Ritopeku), od koga je, navodno, saznao ko je naručilac i izvršilac ubistva Ivanovića, u intervjuu nazvao Puke.

ZAŠTO ĆUTI DOJČINOVIĆ

O (ne)profesionalnosti pomenutih medija jasno svedoči i to da je Šolakov tabloid Danas iz teksta koji je objavio Kriku izbacio deo u kom Boban Pacov tvrdi da "Vučić verovatno nije znao ništa o ubistvu Olivera Ivanovića".

Republika

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Stevan Dojčinović

 

Za razliku od kolega iz tih medija, Srpski telegraf je pokušao da dobije i drugu stranu, odnosno jednog od autora intervjua Stevana Dojčinovića. Međutim, ni juče, kao ni danima pre toga, nije se udostojio odgovora na sledeća pitanja:

- da li čoveka koga najbliži saradnici zovu Pacov smatra kredibilnim sagovornikom s obzirom na detalje iz njegovog života

- zbog čega nije pozvao nikog iz porodice Ljubomira Lainovića, koga je Bogdanović označio kao direktnog ubicu Olivera Ivanovića

- zašto nije preneo demanti Lainovićevog brata koji je bio dostupan na Instagram profilu. boksovi

 

ŠTA SMO SVE DOSAD OTKRILI

Muzičarku ucenjivao snimkom seksa

Bogdanović je pre oko godinu dana tajno snimio seks s muzičarkom iz inostranstva A. T. S. Đ., koja je tada gostovala u Beogradu, a video okačio na porno-sajtu Xhamster. Usledila je tužba muzičarke i zahtev da se pomenuti snimak skine sa sajta, što je, najverovatnije, i učinjeno. Krikov Pacov je čak novinarima nudio taj snimak da ga objave, obratio se i našoj redakciji, što smo, naravno, odbili.

 

Od Amerikanaca tražio pare za Karadžića

Posle hapšenja Radovana Karadžića nazvao je službenike američke ambasade u Beogradu, lažno se predstavio i pokušao da izvuče novac od nagrade (pet miliona dolara) za pružanje informacija koje su dovele do hapšenja prvog predsednika RS. Amerikanci su prozreli njegove namere, pa su ga otkačili.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Radovan Karadžić

 

Međutim, kako je naveo naš izvor, Pacovu je u naumu da se dokopa para pomogla čak i Nataša Kandić. Njihovo poznanstvo datira iz vremena kada je Bogdanović bio u Studentskoj inicijativi 1997, odakle je iste godine i izbačen zbog nenamenskog trošenja novca. Finansijer ove organizacije bio je Džordž Soroš, čovek čijim se novcem finansirao i Fond za humanitarno pravo.

Izvršitelji mu dišu za vratom

Još 2014. osnovao firmu "Slatko pile", koja je, uglavnom, bila u blokadi i već naredne godine obrisana iz registra Agencije za privredne registre.

Novu firmu je osnovao 2019. pod nazivom "Čiken in", a već u maju iste godine Poreska uprava Starog grada podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka jer je Bogdanović "zaboravio" da podnese poresku prijavu, tačnije, pokušao je da utaji porez. U junu iduće godine, po tužbi jednog dobavljača, večitom dužniku Pacovu su na vrata zakucali izvršitelji, ali se po papirima u koje smo imali uvid vidi da dug nije naplaćen. Njegovi poznanici tvrde da jednom bračnom paru kiriju nije plaćao šest meseci, pa je vlasnik posle šest meseci stavio katanac i izbacio mu sve stvari na ulicu. Prevario je i jednu ženu s kojom je ušao u biznis, a jedan mobilni operater mu je u maju 2020. zapretio izvršiteljima zbog duga od gotovo 150.000 dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading