SPAS ZA SRBE! Kamiondžije posle TRI dana pakla puštene u Rumuniju!

Autor: Republika

Vesti

01.03.2022

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski prevoznici koji su od petka na granici između Ukrajine i Rumunije, pušteni su i prešli su na teritoriju Rumunije!

SPAS ZA SRBE! Kamiondžije posle TRI dana pakla puštene u Rumuniju!

Foto: Prinskrin

Oko 40 kamiona brojnih srpskih prevoznika, koji od petka su bili blokirani na graničnom prelazu Đakovo, između Ukrajine i Rumunije, pušteni su u Rumuniju zajedno sa robom koju su prevozili, piše Informer!

Naši prevoznici su danima bili blokirani na granici između Ukrajine i Rumunije, a oni su prethodno opisivali šta im se dešavalo.

- Na ovom graničnom prelazu imamo jedan naš kamion, koji se tu nalazi od petka i koji prevozi rusku robu za Srbiju. Кako nam je rekao naš vozač, ukrajinski carinici ne dozvoljavaju izlalzak ruske robe, ali i da se rasplet ove situacije očekuje danas, kada će im biti saopšteno da li će vozila biti puštena da izađu sa robom ili će biti izvršen pretovar i zaplena ruskih proizvoda, a potom i propuštanje vozila - kazao je za RINU dispečer čačanske firme "Eurolajn" Vlade Lužanin.

Prema njegovim rečima ista situacija je i na graničnom prelazu Čop između Ukrajine i Mađarske, kao i na prelazu Jagodin na granici sa Poljskom.

- Na prelazu Jagodin nalazi se jedan naš kamion sa robom u izvozu za Rusiju, takođe je vrlo moguće da će i ta roba biti konfiskovana, ukoliko danas ne bude drugačije odlučeno - istakao je Lužanin i dodao:

- Ono što su nam naše kolege vozači preneli jeste da Ukrajinu smeju da napuste samo muškarci stariji od 60 godina, dok se na žene izgleda taj propis ne odnosi - zaključio je Lužanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading