PAVELIĆA ČUVALI TITO I VATIKAN! Preminula poslednja učesnica atentata na KRVNIKA!

Autor:

Vesti

14.02.2022

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mileva Gaćeša nabavila oružje za likvidaciju poglavnika NDH, koji je sve vreme imao Brozovu zaštitu.

PAVELIĆA ČUVALI TITO I VATIKAN! Preminula poslednja učesnica atentata na KRVNIKA!

Foto: Profimedia, Youtube

U Buenos Ajresu je u petak preminula Mileva Gaćeša, poslednja živa učesnica atentata na Antu Pavelića, ustaškog poglavnika i vođu zloglasne Nezavisne Države Hrvatske.

Ova hrabra žena, osvetnica nevinih srpskih žrtava, imala je aktivnu ulogu u praćenju Pavelića i obezbeđivanju oružja za atentat koji je izveo Blagoje Jovović 10. aprila 1957, na 16. godišnjicu osnivanja NDH. Poglavnik je nekoliko godina kasnije umro od posledica ranjavanja.

- Odlučili smo da ga ubijemo od velikog bola i mržnje prema njemu, zbog toga što se on šeta slobodno sa svojom ustaškom gardom, a našim mučenicima se ne zna ni gde su grobovi. Laž je da je atentat organizovala Titova tajna služba, što su plasirali Brozovi mediji, ovo je bio herojski čin odlučnih osvetnika - rekla je jednom prilikom Mileva, čijeg su oca zaklale ustaše.

KRVAVO ZLATO

Vest o smrti ove hrabre žene otvorila je i bolno pitanje zbog čega tadašnji jugoslovenski režim prstom nije mrdnuo da privede pravdi jednog od najstrašnijih zločinaca koje je istorija zapamtila. Podsetimo, tih godina je trajao neviđen lov na četničku emigraciju širom sveta dok su se ustaše koje su okrvavile ruke slobodno šetale Južnom Amerikom, najviše Argentinom, gde su stigle pacovskim kanalima u organizaciji Vatikana.

Papa i Regan ugovorili krvavi raspad Jugoslavije

Reditelj Božidar Zečević u autorskom tekstu za Pečat iznosi i saznanja o uzrocima raspada Jugoslavije.

- O uništenju i krvavom komadanju Titove vlastite tvorevine, avnojske Jugoslavije, tajno su se dogovorili papa Vojtilo i američki predsednik Ronald Regan posle Brozove smrti, što je dokumentovala Smilja Avramov, šef Katedre za međunarodno pravo Pravnog fakulteta u Beogradu. To odavno nije teorija zavere, zato me čudi zašto naši istoričari ćute - pita se Zečević.

Radi se o akciji koja je za cilj imala spasavanje nacista i njihovih najvernijih saradnika od ruke zakona, a prema nekim podacima CIA iz 1951, Pavelić je slobodu platio sa 250 kila zlata i dijamanata otetih od pobijenih Srba i Jevreja.

Da je u svemu svoje prste imao i Josip Broz govore i saznanja da je imao česte tajne posete Svetoj stolici, kojoj je, prema rečima Borisava Jovića, predao dokumentaciju s dokazima o najstravičnijim zločinima ustaša u Jasenovcu.

- To je učinio uz pomoć odanog saradnika, hrvatskog funkcionera Ivana Steve Krajačića, a jedini koji je za to saznao bio je Aleksandar Leka Ranković, tada potpredsednik države, zbog čega je ekspresno smenjen i oteran u potpunu ilegalu. Zvanično obrazloženje bilo je da je prisluškivao Tita, u šta gotovo niko ni tada nije poverovao - rekao je svojevremeno bivši član Predsedništva SFRJ za Srpski telegraf.

KRIO DOKAZE

Prema Jovićevim rečima, Ranković se tokom jednog prijema na Dedinju suočio s Brozom i rekao mu šta je saznao da bi ekspresno bio smenjen na čuvenom Brionskom plenumu Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije 1. jula 1966.

Zločinački put Ante Pavelića

- rođen 14. jula 1889.
- za poglavnika NDH postavljen 1941.
- odgovoran za zverska ubistva više od milion Srba
- krajem rata 1945. uz pomoć Tita i Vatikana izbegao zarobljavanje i pobegao u Argentinu
- Blagoje Jovović ga ranio 10. aprila 1957. u Buenos Ajresu
- ranama podlegao dve godine kasnije u Madridu, ne izlazeći iz bolnice

O vezama Broza i Vatikana je govorio i nekadašnji ambasador pri Svetoj stolici Darko Tanasković.

- Papu Vojtilu je zanimalo kakvo mišljenje o Titu vlada na području bivše SFRJ. Posle mog dužeg pokušaja odgovora, rekao mi je: "Da, da, znali smo mi njega dobro. Više puta je bio ovde kod nas" - ispričao je Tanasković, koji napominje da je, zvanično, bila samo jedna poseta, ali očigledno mnogo tajnih.

Drugi relevantan izvor nastao je posle boravka zvanične delegacije SPC u Vatikanu 2003, a u kojoj su, između ostalih, bili mitropolit Amfilohije i vladika Irinej bački.

- Tada se već ostareli Jovan Pavle Drugi raspitivao za uspomenu na Josipa Broza i usput napomenuo da ga je lider SFRJ više puta posetio - dodao je Tanasković.

Dmitrović: Pseće ćutanje srpskih komunista

Povodom smrti Mileve Gaćeše na Tviteru se oglasio i Ratko Dmitrović, ministar za brigu o porodici i jedan od najboljih poznavalaca srpsko-hrvatskih odnosa.
- Jasno mi je zbog čega Tito nikada nije poslao atentatore na Pavelića, ali pseće ćutanje srpskih komunista pred takvim stavom... Ko to može da razume? Ja ne, uprkos svemu - napisao je Dmitrović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nenad

14.02.2022 18:14

Večna slava!