BANKE DALE ROK OD OSAM DANA DA IM SE VRATE PARE! Mnogi Srbi u ozbiljnom problemu, možda ste i vi! VRHOVNI KASACIONI SUD OBRNUO ĆURAK!

Autor:

Vesti

09.02.2022

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nema pravo na žalbu.

BANKE DALE ROK OD OSAM DANA DA IM SE VRATE PARE! Mnogi Srbi u ozbiljnom problemu, možda ste i vi! VRHOVNI KASACIONI SUD OBRNUO ĆURAK!

Foto: www.profimedia.rs

Građani koji su pre dve godine dobili sudsku presudu i povraćaj novca od banaka, usled nezakonite naplate obrade kredita i osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje kredita (NKOSK), sada dobijaju revizije te presude i nalog da u roku od osam dana vrate novac banci, bez prava žalbe, potvrdio je za Kurir Dejan Gavrilović, predsednik organizacije potrošača Efektiva.

Iz organizacije Efektiva upozoravaju da je do sada više od 200.000 tužbi podneto u ovim predmetima, a do septembra prošle godine je između 20.000 i 30.000 dobilo pravosnažne presude u postupcima protiv banaka.

Dejan Gavrilović, predsednik organizacije potrošača Efektiva, rekao je za Kurir da je u septembru prošle godine Vrhovni kasacioni sud (VKS) promenio stav po pitanju troškova obrade kredita.

Stav Vrhovnog kasacionog suda (VKS) iz 2018. godine privukao je korisnike kredita da tuže banke zbog nezakonite naplate troškova obrade kredita. Međutim, pre nekoliko meseci ovaj sud je promenio stav, zbog čega sad građanima stižu revizije presuda u kojima se navodi da bankama moraju da vrate dobijeni iznos i još da plate troškove spora u kratkom vremenskom roku - kaže Dejan Gavrilović i dodaje:

- Do tada su sve presude bile u korist građana i banke su morale da vrate novac od troškova obrade kredita. Kada je Vrhovni kasacioni sud promenio svoj stav, od tada građani gube sporove. Sada imamo i prvi nalog i rešenje Vrhovnog suda gde građanin koji je dobio novac mora da ga vrati  banci i plati sve troškove koje je imala. Banke će sad i dodatno da zarade na ovome. Ranije su zarađivale na troškovima obrade krdita, a sada će da zarađuju na sporovima koji su do septembra prošle godine gubile.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Saša

09.02.2022 09:49

To je Sramota. To nije Pravda.

Odgovori 32 2
Bg

09.02.2022 11:42

Ovo je bruka i sramota,dzab3 putevi ma sve sve sve..kad je pravoaudje razoreno..Pravna sigurnoat nakon 5 godina na nuli aloooo Evropo reaguj..Stisnuo ih Mmf i sad ovako

Odgovori 6 21
Željko

09.02.2022 11:43

To nije pravda.

Odgovori 27 1
Pera

09.02.2022 12:53

Mislim da sud koji je doneo prvo rešenje, pa se naglo predomislio, mora da snosi sve troškove. Sa ljudima se ne igra kako to Kasacioni sud čini. Prvo neću pa sad hoću, dajte uozbiljite se, sada ste potpuno samostalni.

Odgovori 30 2