PONOVO SE PRETI SRBIMA NA KiM! Albanci uteruju strah u kosti: Osnavuo novi grafit UČK na ulazu u srpsko selo

Autor: Republika/Tanjug

Vesti

14.01.2022

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istom danu kada je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbio poziv zemalja Kvinte i Evropske unije da omogući održavanje referenduma, na putokazu koji vodi u čisto srpsko selo Pasjane danas je osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku organizaciju UČK.

PONOVO SE PRETI SRBIMA NA KiM! Albanci uteruju strah u kosti: Osnavuo novi grafit UČK na ulazu u srpsko selo

Foto: Kancelarija za KiM

Ovim povodom iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da je izvesno da "svaki potez Kurtija koji je usmeren ka Srbima na prostoru Kosova i Metohije ima dalekosežne posledice i predstavlja očiglednu bezbednosnu pretnju i destabilizaciju prilika na terenu".

U tom smislu, ističu, i današnji grafit terotističke UČK kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju ne može da se posmatra kao izolovan incident, već kao nova pretnja srpskom narodu kome se svakodnevno na Kosovu i Metohiji gaze osnovna ljudska prava i koji je izložen kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od institucija u Prištini.

- Da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na KiM od institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani. Umesto toga, oni se neodgovornim ponašanjem albanskih političara dodatno podstiču - poručeno je iz Kancelarije za KiM.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading