ŠOLAK TAPŠAO SIMBOLU VELIKE ALBANIJE: Tajkun podržao vređanje Srbije u Engleskoj

Autor:

Vesti

13.01.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajkun Dragan Šolak, glavni pokrovitelj i pajtos Dragana Đilasa, arogantno je došao da bodri premijerligaški klub koji je nedavno kupio za astronomsku sumu novca od preko 100 miliona funti! On je na stadionu "Sent Meris" pratio igru Sautemptona protiv Brentforda, a u oči je svima upala situacija vezana za Armanda Broju, albanskog napadača u redovima "svetaca".

ŠOLAK TAPŠAO SIMBOLU VELIKE ALBANIJE: Tajkun podržao vređanje Srbije u Engleskoj

Foto: Promo Public

Naime, kada je Albanac postigao gol, proslavio ga je rukama napravivši dvoglavog orla, zloslutni simbol "velike Albanije", koji su albanski fudbaleri počeli da praktikuju već dugi niz godina! U 49. minutu, 20-godišnji napadač Sautemptona dao je gol za svoj tim i potrčao preko terena s ukrštenim rukama, a u kadru se ubrzo našao i vlasnik "Junajted medije" koji je ekstatičnim aplauzom pozdravio ovo nesportsko slavlje mladog Broje. Šolak je, mrtav hladan, tako pozdravio simbol "velike Albanije"!

Meč Sautemptona i Brentforda u Premijer ligi završen je ubedljivom pobedom kluba (4:1) koji se nedavno našao u posedu tajkuna Šolaka, a tokom čitavog meča vlasnik "Junajted grupe" i "Sport repablika" bio je vidno raspoložen, smejući se, naizmenično je pio kafu i tapšao, učestvujući u ovacijama vatrenih navijača engleskog kluba.

Zbog toga i ne čudi što je tako veliku podršku baš ovom igraču pružao medijski tajkun Šolak.

Sandra Božić, poslanica SNS, ocenjuje da je tu posredi profit, kao jedini interes kome na putu ne mogu da stoje vitalni srpski interesi i dobrobit srpskog naroda.

- Ne čudi oduševljenje Dragana Šolaka i aplauz koji je uputio fudbaleru nakon što je rukama pokazao zloglasni znak orla, verujem da je i Đilas podjednako oduševljen. Jasno je da se ovaj tajkunski dvojac Šolak-Đilas nalazi na istoj idejnoj i profitnoj liniji sa svim neprijateljima Srbije i da su udruženi u poduhvatu da zajedno ruše našu državu, a da su se oko cene naše južne pokrajine odavno dogovorili. Građani, ja sam sigurna, sve to vrlo jasno vide i nikada neće dozvoliti da dva lopova i profitera odlučuju o sudbini Srbije - navodi Božićeva za Srpski telegraf.

I na Tviteru su se mogli uočiti negativni komentari, koji su ukazivali na ovaj sraman potez novog vlasnika Sautemptona.

- Šolak srećan, novčanici građana Srbije u žalosti! Šolak s tribina aplaudira Sautemptonu, kog je nedavno pazario za 100 miliona funti! Aplauz dolazi od vlasnika firme koja je sve bogatstvo stekla na uništavanju našeg "Telekoma" 2012, kada je medijskim nebom vladao Đilas - jedan je od komentara uz video nasmejanog tajkuna dok aplaudira na meču.

BOKS

KO JE ŠOLAKOV ALBANAC?

Armando Broja rođen je u Engleskoj, dok su njegovi roditelji poreklom iz Skadra, u ovaj tim je došao kao pozajmica iz Čelsija. Osim toga što je dvoglavi orao njegov zaštitni znak, koji pokazuje prilikom svakog pogotka, ovaj napadač je poznat i po tome što je odbio da igra za Englesku da bi nastupao za reprezentaciju Albanije u kategoriji do 19 godina.

POLITIZACIJA SPORTA

Ivan Golac, nekadašnji fudbaler Sautemptona, navodi da se nekada nesportsko ponašanje oštro kažnjavalo, kao i to da ne bi trebalo ni na koji način podržavati i ohrabrivati ovakve nastupe pojedinih "sportista".

- Nažalost, odavno je sve politizovano, ne priliči igraču takvo ponašanje. Za moje vreme u Sautemtponu ništa neprikladno se nije događalo niti je bilo takvih ekscesa, taj klub se uvek razlikovao od ostalih klubova. Za nas sportiste je sve to šok, kad vidimo i šta se sa Đokovićem dešava, postaje nam jasno da sport više nije svoj, nego pripada onima koji nisu sportisti uopšte. Trebalo bi da se reaguje na ovakve stvari, i uprava i savez, ne sme se dozvoliti neetičko i nesportsko ponašanje - objašnjava Golac za Srpski telegraf.

Sautempton ipak platio duplo više

Početkom januara Dragan Šolak je postao vlasnik fudbalskog kluba Sautempton, kada je navedeno da ga je ova kupovina koštala 100 miliona funti. Međutim, tokom jučerašnjeg dana se pojavila informacija u medijima da je klub pazario za čak 220 miliona funti.

To je ekskluzivno za Fudbal insajder otkrio finansijski guru i akademik Kiran Megvajer, objasnivši da suma od 100 miliona funti nije realna.

- Kada kroz vreme to povećate, verovatno će kapital vredeti oko 130 miliona ili 140 miliona funti. Dodate onda dug od 80 miliona funti i verovatno ćete imati cenu približnu 220 miliona, što mislim da je fer cena - naveo je Megvajer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
v1

13.01.2022 06:43

KOji si ti retard.

Realna

13.01.2022 06:50

Šta reći ? Neka pogleda grb Srbije i nek rastumači 4s.

Bojan

13.01.2022 08:02

Bahata tajkunčina koja je prodala veru za večeru. Opljačkao narod i bahati se sa našim parama.

Sandra

13.01.2022 08:02

Sad podrzava vredjanje Srbije, a kad je uzimao pare iz nase zemlje bilo mu je dobro!