SULEJMAN IMAMOVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU! Evo šta se dešava sa čovekom koji je hteo da sruši avion zbog sletanja u Srbiju

Autor: Republika

Vesti

30.12.2021

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sulejman Imamović (58), državljanin Danske, poreklon iz BiH koji je verbalno vređao i pretio zbog vanrednog sletanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, posle pritvora od 48 sati, po nalogu tužioca, pušten je na slobodu.

SULEJMAN IMAMOVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU! Evo šta se dešava sa čovekom koji je hteo da sruši avion zbog sletanja u Srbiju

Foto: Republika

Više javno tužilaštvo u saopštenju "Blicu" navodi:

Dana 29.12.2021. godine, nakon događaja u avionu avio kompanije Wizz Air, na relaciji Bilund (Danska) - Tuzla (BiH), koji je prinudno sleteo na beogradski aerodrom, po odobrenju zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, stranom državljaninu I.S., određeno je zadržavanje do 48 sati.

Isti je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, na okolnosti izvršenja krivičnih dela rasna i druga diskriminacija i ugrožavanje bezbednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme.

Nakon saslušanja, prema osumnjičenom je ukinuto zadržavanje i u skladu sa pravilima medjunarodne pravne pomoći, predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, a imajući u vidu da se radi o licu koje je danski državljanin i da se na taj način obezbeđuje poštovanje načela celishodnosti i ekonomičnosti postupka.

Podsetimo, Imamović je podivljao nakon što je objavljeno da će umesto u Tuzlu avion sleteti u Beograd, psovao je "srpsku majku" i pljuvao putnike, a pretio je i da će oboriti avion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vlada

30.12.2021 14:31

U nekoj državi bio dobio više godina zatvora jer je ugrozio sigurnost u avionu.

Odgovori 65 4
Сремац

31.12.2021 10:17

Сулејман је морао бити осуђен за тероризам у Србији и тачја. Каква Данска, каква "целисходност"

Odgovori 19 1