HEROJU SA PAŠTRIKA HITNO POTREBNA NAŠA POMOĆ! Aleksandru Cvetkoviću samo NADA OSTALA! SVI NAPUSTILI TEŠKO OBOLELOG JUNAKA!

Autor:

Vesti

12.12.2021

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskom heroju sa Paštrika Aleksandru Cvetkoviću (49) iz Leskovca hitno je potrebna naša pomoć.

HEROJU SA PAŠTRIKA HITNO POTREBNA NAŠA POMOĆ! Aleksandru Cvetkoviću samo NADA OSTALA! SVI NAPUSTILI TEŠKO OBOLELOG JUNAKA!

Foto: Printskrin

On je za vreme ratnih dejstava na Kosovu i Metohiji bio angažovan u sastavu herojske 549. motorizovane brigade, četa vojne policije i bio je učesnik je mnogih borbenih zadataka.

Kada se na Paštriku desio masovni napad na karaulu Gorožup, Aleksandar je sa svojom četom priskočio u pomoć graničarima. Bio je na prvoj liniji odbrane sa svojim saborcima do dana kada sa jednim drugom odlazi do Šeh Mahale na zadatak.

Istog dana ih je NATO avijacija u više navrata bombardovala. U kući u koju su se sklonili sa ostalim borcima i starešinama više ljudi gine.

 

Kako pomoći

Aleksandru možete pomoći tako što ćete novac uplatiti na sledeći račun: 310-0711100000400-65 na ime Vladimira Cvetića, borca iz 549. MTBR.

Aleksandrov broj telefona je 060/56-259-00.

Aleksandaru je na glavu bio pao deo zida, ali je uspeo teško ranjen da se iskobelja i ispuzi iz razorenog objekta.

Kaže da se seća se još jedne detonacije, posle čega upada u komu.

Odlikovan posle rata ordenom. A što se tiče invalidske penzije, do skoro je primao šest hiljada dinara.  Nedavno je dobio status borca, pa mu je penzija duplirana.

Od 2005. godine je psihički oboleo i od tada je na terapiji, ali se on junački borio. Radio je šta je stizao kako bi zaradio neki dinar da se prehrani.

Republika

Foto: Printskrin

Aleksandar Cvetković sa saborcima na Kosovu

 

Međutim, tu njegovim mukama nije bio kraj.

U poslednje dve godine ima ozbiljnih problema sa kičmom zbog kojih je slabo pokretan i nesposoban da radi. 

Trenutno je dužan 30.000 dinara na ime lekova koje je uzimao u apoteci na veresiju.

Akciju prikupljanja pomoći za ovog čoveka pokrenuli su, inače, njegovi saborci jer je njega stid da moli za pomoć iako je i sam, kad je mogao, pomagao finansijski drugima, znajući šta je prava muka.

Kada smo pozvali Aleksandra Cvetkovića, bilo je očito da je mnogo bolestan i iznemogao.

Jedino što je uspeo da kaže jeste da su ga svi bliski zaboravili izuzev starog oca sa kojim živi.

- Jedino mi je nada ostala - bilo je sve što je izustio. - Živim od minimalne penzije, a samo za lekove za kičmu, imam sedam diskursa, koje nabavljam iz Amerike, po kutiji mi je potrebno 55 dolara mesečno - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading