PREDSEDNIK VUČIĆ U RAŽNJU: Videćemo da ovde otvorimo pogon vojne industrije (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

10.12.2021

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Nišavskom okrugu od danas do nedelje.

PREDSEDNIK VUČIĆ U RAŽNJU: Videćemo da ovde otvorimo pogon vojne industrije (VIDEO)

Foto: printskrin

Vučić prvo posetio Ražanj

Predsednik je obilaskom Osnovne škole "Ivan Vušović" u Ražnju započeo posetu Nišavskom okrugu. Predsednika je ispred škole dočekalo rukovodstvo škole i brojni meštani.

Obraćajući se okupljenim građanima, predsednik je najavio izgradnju puta Kovilovac - Skorica, kao i nastavak rekonstrukcije škole.

- Teško ćemo dovesti stranog investitora u Ražanj, smatram da bi bilo dobro da se otvori manji pogon vojne industrije kako bi zaposlili oko 200 ili 250 ljudi, kako bi podigli i prosek plata, kako bi vi i vaša deca imali budućnost - naveo je Vučić.

Kako je dodao, poseban probem je kvalitet vode. Vučić je napomenuo da će za vodovodnu i kanalizacionu mrežu biti potrebno između osam i 10 miliona.

Vučić sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem otvora novoizgrađenu halu za fizičko u školi koju pohađa 222 učenika.

Republika

Foto: printskrin

 

Radovi na izgradnji hale za fizičko počeli su 2016. godine, a završeni u novembru ove godine.

Predsednik je nakon obilaska rekao i da će se raditi druga faza rekonstrukcije škole koju je obišao.

Vučić ja najavio i da će se razgovarati sa Jugoimport i domaćim kompanijama vojne industrije o mogućnosti otvaranja jednog manjeg pogona u Ražnju.

Predsednik će, kako je izjavio, u skorije vreme posetiti i Sjenicu i Novi Pazar.

Naglasio je da bi otvaranjem pogona vojne industrije u Ražnju bile podignute plate u tom mestu, koje su sada među najnižim u Srbiji.

Predsednik je rekao da su veliki gubici na mreži za vodosnebdevanje u Ražnju, veći od 50 odsto i da će za četiri ili pet meseci biti završena analiza koja će pokazati koliko treba uložiti novca da se poboljša situacija i da će onda država brzo uložiti taj novac.

- Ulaganja u Ražanj biće između osam i 12 miliona evra - kazao je Vučić.

Biće potpuno drugačije u Ražnju i građani će moći tu lepše da žive - poručio je Vučić, koji je posetom Ražnju započeo trodnevnu posetu Nišavskom okrugu.

Za izgradnju sale Ministarstvo prosvete je izdvojilo 334.555 evra i za opremanje oko tri miliona dinara.

Halu će u ubuduće osim učenika škole koristiti i sportska društva iz Ražnja.

Republika

Foto: printskrin

 

Osnovnu školu "Ivan Vušović" pohađaju deca iz Ražnja, kao i u izdvojenim odeljenjima u osam sela u okolini.

Škola je osnovana 1838. godine, a nosi naziv po sudiji i prvoborcu NOB-a Ivanu Vušoviću. U školi radi 53 ljudi.

Vučić će se danas posle podne sastati sa svim predsednicima opština Nišavskog okruga, a potom će obići fabriku "Jumis", najavila je pres-služba predsednika.

Predsednik će se u subotu u kasarni "Mija Stanimirović" sastati sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u širem sastavu, a nakon toga je planiran sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u užem sastavu.

U Nišu će nakon toga uslediti prikaz rada diviziona samohodnih top haubica „NORA B-52 M15" i prikaz vežbe na položaju Lisinac.

Republika

Foto: printskrin

 

Predsednik će, kako je navedeno u najavi, ručati sa vojnicima i oficirima.

U nedelju Vučić će se na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" sastati sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije, nakon čega je predviđen prikaz sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade, a zatim i izjave za medije.

Predsednik Vučić najavio je nedavno da će ići u višednevnu posetu Nišavskom okrugu kako bi sa predstavnicima tog okruga razgovarao o daljem razvoju juga Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading