BODROŽIĆ PONOVO RASKRINKAN: Nakon glavnog urdnika Srpskog telegrafa Milana Lađevića, i Olivera Zekić skrenula pažnju na POLITIČKE AKTIVNOSTI predsednik NUNS-a

Autor:

Vesti

03.12.2021

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olivera Zekić, predsednica Saveta REM-a tokom gostovanja u emisiji "Prva tema" istakla je da je Željko Bodrožić predsednik NUNS-a 1999. godine bio član Demokratske stranke.

BODROŽIĆ PONOVO RASKRINKAN: Nakon glavnog urdnika Srpskog telegrafa Milana Lađevića, i Olivera Zekić skrenula pažnju na POLITIČKE AKTIVNOSTI predsednik NUNS-a

Foto: printscreen/TV Prva

Zekić je istakla da novinar nikako ne sme da bude član ili funkcioner bilo koje stranke.

- Spremajući se za ovu emisiju, ja sam našla nešto što se zove dnevnik Željka Bodrožića iz Danasa iz 2019. godine, i gde vi kažete učlanio sam se u Demokratsku stranku čim sam skinuo uniformu, i ludački lepio plakate, rasturao letke i čuvao kutije u prvim višestranačim izborima. Od tada se u mom životu prepliću novinarstvo i politika. Paralelno sa nastankom Kikindskih novina, u gradu je formiran ozbiljan odbor građanskog saveza Srbije, i krajem 90-ih pridružio sam se toj ekipi. Baš sam hteo da budem šljaker i nisam se kandidovao te 2000-te jer sam zaista želeo da održim novine, sanjao sam da ću jednog dana da imam svoju malu štampariju - pročitala je Zekić reči predsednik NUNS-a iz 2019. godine za opozicioni list Danas.

- Da li novinar treba da bude član i funkcioner bilo koje stranke, gospodin Bodrožić koji sedi, ili je sedeo u prostorijama koje finansira gospodin koji predvodi taj bojkotaški blok Dragan Đilas.

Bodrožić je pokušao da se opravda jeftinim trikovima, ali mu u tome nije uspelo.

Ovo je drugi put da je predsednik NUNS-a raskrinkan, a prvi je to uradio glavni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević.

Podsetimo, Lađević je Bodrožiću skrenuo pažnju na neistine, ali i činjenicu da je, kako je rekao, licemerno to, što on govori nekome o rušenju kodeksa, a sam ga krši tako što je novinar koji je politički aktivan, da je promenio pet stranaka i da izgleda nije problem u kršenju kodeksa, nego se radi o političkom obračunu.

Takođe, kada je Lađevića 1. oktobra ove godine napao nepoznati muškarac u centru Beograda, na uglu Vlajkovićeve ulice i Trga Nikole Pašića i pretio mu smrću, predsednik nazovi Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić na sramotan način je to prokomentarisao.

Željko Bodrožić nije napravio izuzetak svog pravila ni u slučaju napada na glavnog urednika Srpskog telegrafa Milana Lađevića.

On je čak i pretnje smrću glavnom uredniku jednih od najčitanijih i najuticajnijih novina u Srbiji iskoristio ne da sa pozicije, koja ga na to obavezuje, stane u zaštitu kolega i slobodnog novinarstva, već za nastavak političkog aktivizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
5okt zločin bez

05.12.2021 19:21

Da li u kroaciji može srbin da bude predsednik U Ha. Načisto sumnjam