ŠIZOFRENA CEPANJA ALJBINA KURTIJA: Srbija preti da izazove treći balkanski rat

Autor:

Vesti

06.11.2021

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih institucija Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za britanski “Dejli telegraf” optužio Srbiju da preti da izazove treći balkanski rat.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

On je optužio Srbiju da se ponaša kao Nemačka između dva svetska rata.

Kurti u intervjuu upozorava da bi nedavne krize na Kosovu i u Bosni mogle da eskaliraju ako zapadne vlade to ne shvate ozbiljno.

– Mislim da je definitivno situacija opasnija nego ranije, žele da se ponašaju kao da su Nemačka između dva svetska rata – ako nećete da nam udovoljite, izazvaćemo još jedan. Zato što su napravili jednu rundu (ratova) devedesetih – rekao je Kurti.

On je rekao da poslednjih godina vrtoglavo rastu cifre koje Srbija troši na vojni budžet i zapitao je “za koga sve to kupuju”.

Telegraf u tekstu navodi i da je budžet Srbije za odbranu porastao od 2015. za oko 70 odsto na milijardu i po dolara godišnje, što je čini najvećim vojnim “trošadžijom” na Zapadnom Balkanu.

Uveliko je, dodaje list, modernizovala svoje vazduhoplovstvo i kupila bespilotne letelice, avione i protivvazdušne odbrambene sisteme od Rusije i Kine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading