PROFESOR KOČOVIĆ POKLOPIO ZORANA RADOVANOVIĆA: Tu nema ničega matematički čudnog! (VIDEO)

Autor:

Vesti

01.11.2021

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicioni politički aktivista Zoran Radovanović tvrdi da vlast namešta broj umrlih na korona statistici jer mu je čudan niz brojki umrlih, dok profesor dr Petar Kočović tvrdi da tu nema ničega matematički čudnog.

Republika

Foto: printscreen/TV Pink

Petar Kočović

Radovanović je rekao da su podaci za septembar podaci toliko krivotvoreni da je verovatnoća da su zaista odraz realne situacije jedan prema bilion.

- Ne radi se o tome da su nepotpuni, već je suština u tome da ne može prirodni niz brojeva da se tako složi tokom 30 dana. Jednostavno, tu je intervenisala ljudska ruka i to je ono što je sramno. Niko se ne obazire na te podatke. Vlast ostaje nema na to i stav je: "Bolje da lažemo nego da priznamo ovako katastrofalnu situaciju. Kada biste vi stvarni broj delili sa 4, mnogo bi teže bilo otkriti prevaru. Ovde jednostavno neko kako mu se hoće je upisivao fiktivne brojeve i sa razlogom da smiri stanovništvo - ispričao je Radnovanović.

Voditeljka je profesora Kočovića upitala kako broj zaraženih toliko varira, a broj preminulih je gotovo ujednačen, na šta je on rekao, za razliku od dr Radovanovića, da nema ničega čudnog.

- Nema ništa tu matematički čudno zato što je broj preminulih, recimo, poslednjih 7 do 8 meseci varira izmežu 8,9 i 9,2 promila. Broj preminulih/zaraženih gledamo u isti dan, a na nedeljnom ili mesečnom nivou kada bismo podelili videli bismo da nema iznenaženja - objasnio je profesor Kočović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Srbin

01.11.2021 22:29

Kočović je izgleda u bliskom srodstvu sa Trgovčevićem. "Javlja mu se" svako malo.

Zoran Đurđević

02.11.2021 07:01

Kočović "poklopio" šrof. Radovanovića. Kako može jedan šarlatan da se citira odnosno da se njegove izjave uzimaju ta ozbiljno.