SRBI, SAD ILI NIKAD - NEMA PREDAJE: Sutra počinje odlučujuća borba za Zajednicu srpskih opština!

Autor:

Vesti

16.10.2021

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored brojnih provokacija sa albanske strane, Srpska lista odlučila je da izađe na izbore i započne odlučujuću borbu za Zajednicu srpskih opština.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kosovska Mitrovica

Sutra se na Kosovu i Metohiji održavaju lokalni izbori, na kojim će učestvovati 5.364 kadnidata, od čega je 166 kandidata za gradonačelnike i 5.198 kandidata za odbornike skupština opština

U proteklih nekoliko godina Srbi iz južne pokrajine su imali jasan stav da je najbolje da se ide na izbore kako bi i u privremenim institucijama imali svoje predstavnike.

Takav stav ima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sinoć gostujući na TV Prva ponovio da je njegov savet za Srpsku listu da izađe na izbore, ali će on poštovati svaku odluku koju Srbi sa Kosova i Metohije donesu.

Zauzet je stav da je to najbolji način za odbranu srpskih interesa. Priština se odlučno protivi da prizna da Srbi na Kosovu i Metohiji imali bilo kakva prava. Upravo je to razlog zbog kog Srbi žele da jedinstveno nastupe na izborima i da ne odusanu od borbe za svoja prava.

Srbi imaju pravo na Zajednicu srpskih opština. To je jasno dogovoreno i potpisano u Briselu i neophodno je suziti manevarski prostor Albanaca kojima je ZSO noćna mora. 

Srbi ne žele da dozvole da ih Priština "zadavi u mraku". Srpske namere su jasne i čiste i žele da i u nedelju pokažu svetu da ih ima na Kosovu i Metohiji i da žele da ostanu na svojim ognjištima.

Republika

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

 

Ukoliko odziv bude veliki i Srbi pokažu jedinstvo to će biti novi udarac za Aljbina Kurtija i separatiste u Prištini. 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je građane da u što većem broju izađu na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji.

Rakić je rekao i da će predstavnici Srpske liste napustiti sve institucije u Prištini i na severu Kosova i Metohije, ukoliko narednog meseca ne bude započeto, a do nove godine i zaokruženo formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

- Ukoliko u toku novembra ne započnu razgovori na nivou Beograda i Prištine o formiranju ZSO, obaveštavamo sve relenvatne faktore u Prištini, Beogradu i Briselu da ćemo napustiti sve pozicije u Prištini, na severu i da će gradonačelnici podneti ostavke. Kraj godine je zadnji rok za formiranje ZSO - istakao je Rakić na konferenciji za medijie u Kosovskoj Mitrovici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading