Čestitka direktora JKP "Beogradske elektrane" Radeta Baste povodom postavljanja novog ambasadora SAD u Republici Srbiji Kristofera Hila

Autor:

Vesti

16.10.2021

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta čestita postavljanje novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofera Hila.

Republika

Foto: Republika

Rade Basta

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Želim da vam uputim najbolje želje za uspeh na novoj dužnosti, Republika Srbija i Sjedinjene Američke Države imaju prijateljske odnose i uveren sam da će pod Vašim vođstvom, na obostranu korist dva naroda, naši bilateralni odnosi biti raznovrsniji i prošireni. Republika Srbija opredeljena je za snažniju ekonomsku i naučno-tehničku saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje vidi kao strateškog partnera u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i suočavanju sa različitim izazovima današnjice, kao što su klimatske promene i životna sredina. U svetlu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja, takvi primeri istorijskog savezništva trebalo bi da nam posluže kao putokaz za dalji razvoj naših odnosa. Posebno bih istakao mogućnosti za snažniju ekonomsku saradnju i unapređenje bilateralnih trgovinskih i investicionih mogućnosti između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, u podršci privlačenja investicija američkih kompanija sa akcentom na sektor energetike, ali i mogućnostima za poboljšanje poslovnog okruženja i unapređenja trgovinskih odnosa dveju zemalja.

Vaša ekselencijo, primite još jednom najsrdačnije čestitke povodom početka obavljanja vaše dužnosti i želim vam svu sreću u obavljanju Vaših budućih radnih zadataka.

Primite izraze mojeg najvišeg poštovanja."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Bonaparta

16.10.2021 14:19

Nije mi jasno šta je sa ovim hteo direktor hteo da postigne. Možda sebe nudi za naslednika AV i kandiduje sebe kod kauboja za čoveka koji je spreman da ispunjava sve što mu budu zatražili. SNS kadar koji je zahvaljujući AV tu gde jeste i još trči pred rudu. Ne ide to.

Mandic

21.11.2021 22:57

@Bonaparta - Bolje umesto sto pisete komentare idite nadjite posao a ne ceo dan sto provodite pored racunara da bi prozivali uspesne i postene ljude ovaj covek za razliku od mnogih radi nesto u ovoj Srbiji.