U ORAHOVCU KAMENOVANA KUĆA MIRJANE DEDIĆ! 90 napad od početka godine na Srbe na Kosovu!

Autor:

Vesti

09.09.2021

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Orahovcu je noćas kamenovana kuća starice Mirjane Dedić (74).

Republika

Foto: kosovo-online.com

Od početka godine desilo se čak 15 napada na srpske kuće na Kosovu

 

Mirjana, inače, živi sama i veoma je posle ovog napada zabrinuta za svoju bezbednost.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, slučaj je prijavljen policiji, a ženu je posetio i predsednik Privremenog organa opštine Orahovac kako bi sa njom razgovarao i dogovorio se o saniranju štete koju će Kancelarija za Kosovo i Metohiju nadoknaditi.

- Zahtevamo da  počinioci u najkraćem mogućem roku budu otkriveni i adekvatno sankcionisani, a nije ih teško pronaći  pošto u blizini Mirjanine kuće postoje sigurnosne kamere - kaže se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje:

- Od početka godine ovo je petnaesti zabeleženi napad na srpske kuće na prostoru Kosova i Metohije, ali ukupan broj napada koji su imali versku ili nacionalnu konotaciju iznosi više od 90, što govori da na mesečnom nivou u proseku imamo po 10 napada na Srbe, njihovu imovinu ili imovinu Srpske pravoslavne crkve.

- Ovakve napade po pravilu dodatno podgrevaju neodgovorne izjave prištinskih političara koji raspiruju mržnju antisrpskim izjavama i brojnim optužbama na račun Srba, ali i politika nekažnjavanja počinilaca. Zbog toga smo na bezbednosti Srba insistirali i tokom poslednje, ali i svake prethodne runde dijaloga u Briselu i govorićemo i dalje sve dok se srpskom narodu u južnoj pokrajini ne obezbedi miran i bezbedan život - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading