MILOŠEVIĆ OSUDIO NAPAD NA SRBE: Podsetilo me na sramotan napad šipkama na vaterpoliste Crvene zvezde, sramotno i strašno!

Autor:

Svet

13.06.2021

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade RH Boris Milošević na Fejsbuku je komentarisao napade koji su se dogodili u Splitu i Vukovaru.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Danas nažalost opet moram reagovati na događaje koji ukazuju na to da se radi o zločinima iz etnički motivisane mržnje. Vest da je u Splitu nekoliko nepoznatih osoba fizički nasrnulo na dvoje državljana Srbije, 25-godišnjaka i 26-godišnjakinju me podsetila na sramotan napad šipkama na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi. Strašno i sramotno je da se to uopšte događa i da se događa sad u vreme kad se borimo za svakog gosta na početku sezone. Još više zabrinjava to što se konstantno događa u Vukovaru, gde je na središnjem gradskom trgu skupina od nekoliko muških osoba napala maloletnike uz povike "bando četnička". Naglašavam da su žrtve napada maloletnici - piše Milošević.

Boris Milošević ističe da oštro osuđuje oba događaja.

- Očekujem da policija pronađe napadače iz Splita, a da pravosuđe adekvatno procesuira vukovarske napadače koji su od ranije poznati policiji.

Zahvalio je gradonačelniku Splita na javnoj reakciji jer Split nije zaslužio da ga se zbog nasilnika etiketira kao grad slučaj, a još je manje Vukovar zaslužio da ne bude sigurno mesto za sve mlade, Srbe i Hrvate.

- Važno je da politika ne bude izvor i inspiracija zločina iz mržnje, da se nacionalni i lokalni političari ne služe rečima koje raspiruju mržnju već da svojim porukama i postupanjem grade atmosferu dijaloga i tolerancije uz osudu svake pojave, grafita, povika, fizičkog nasilja usmerenog prema drugom zbog njegove rasne, verske, nacionalne ili etničke pripadnosti, jezika, boje kože, pola, polnog opredeljenja, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina - zaključio je potpredsednik Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading