EU POTVRDILA VUČIĆEVE REČI: Priština nije ispoštovala Briselski sporazum u slučaju Ivana Todosijevića!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.08.2021

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peter Stano izjavio da kosovski sud u slučaju Ivana Todosijevića nije ispoštovao ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom

Foto: printscreen

Peter Stano: Kosovski sud nije ispoštovao Briselski sporazum u slučaju Todosijević

Portparol EU Peter Stano izjavio je danas da u slučaju Ivana Todosijevića, kosovski sud nije ispoštovao ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom iz 2013. godine.

- Sporazumom je dogovoreno da Apelacioni sud u Prištini uspostavi panel koga čine većinom srpske sudije kada se radi o presudama u okviru većinskih srpskih zajednica. U ovom slučaju to nije ispoštovano - izjavio je Stano za Tanjug.

Portparol EU podseća Prištinu da je Briselski sporazum i dalje na snazi i da se kao "kamen temeljac za normalizaciju odnosa između između Srbije i Kosova, ne sme kršiti".

- EU očekuje da obe strane primene sve sporazume postignute u dijalogu Beograda i Prištine. Takođe, očekujemo da obe strane konstruktivno doprinesu postizanju sveobuhvatnog, pravnoobavezujućeg sporazumo o normalizaciji odnosa - kazao je Stano.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Ivan Todosijević osuđen zbog objave o Račku

On navodi da je svako poricanje ili revizionizam događaja koji su se dogodili tokom sukoba na Zapadnom Balkanu devedesetih godina, "suprotno vrednostima EU i projektu integracije Zapadnog Balkana u EU".


- Pozivamo sve da pokažu uzdržanost iz poštovanja prema žrtvama i rade na iskrenoj i istinskoj proceni prošlosti. Regionu su potrebni pomirenje, stabilnost i normalizacija odnosa - zaključio je Stano u izjavi datoj Tanjugu.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić pozvao je predstavnike Evropske Unije da se zauzmu za Ivana Todosijevića

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas predstavnike Evropske Unije da se zauzmu za Ivana Todosijevića koji je mimo svih potpisanih sporazuma pravosnažno osuđen na dve godine zatvora, samo zato što je rekao istinu o Račku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading