IZRAEL NAS JE RAZOČARAO ZBOG PRIZNANJA KOSOVA! Vučić poslao nikad jasniju poruku Isaku Hercogu!

Autor: Republika

Vesti

10.08.2021

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa svojim izraelskim kolegom Isakom Hercogom kom je jasno stavio do znanja da je naša zemlja razočarana zbog izraelskog priznanja nezavisnosti Kosova, ali i dodao da se nada nastavku saradnje dve zemlje.

Republika

Foto: Tanjug/AP, S. Radovanović

Aleksandar Vučić razgovarao s Isakom Hercogom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je danas nikad jasniju poruku svom izraelskom kolegi Isaku Hercogu, poručivši mu da je izraelsko priznanje nezavisnosti Kosova bilo ogromno razočaranje za našu zemlju, ali da se i pored toga nada da će dve zemlje nastaviti da grade dobre bilaterne odnose. 

Dvojica lidera danas su razgovarala telefonom i saglasila se da bi u razvoju srpsko-izraelskih odnosa trebalo imati u vidu istorijsku bliskost srpskog i jevrejskog naroda, obeleženu zajedničkim stradanjem tokom Drugog svetskog rata.

- Smatramo veoma važnim da Srbija i Izrael, kroz saradnju, daju doprinos političkom i mirnom rešavanju svih sporova, sukoba i otvorenih pitanja - poručio je Vučić i dodao da će i današnji razgovor sa predsednikom Hercogom doprineti boljem razumevanju među dvema zemljama, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je izrazio očekivanje da će predsednik Hercog i Izrael nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Kosova i Metohije.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da ona beleži stalan uspon usled povećanih izraelskih investicija. Izrael je, inače, jedan od značajnijih investitora u našoj zemlji, a najvažnije investicije su u oblasti transporta i izgradnji nekretnina. Dvojica predsednika su konstatovali da postoji dodatni prostor za proširenje saradnje, što uključuje i povećanje trgovinske razmene, pri čemu bi otvaranje predstavništva Privredne komore Srbije u Izraelu dalo dodatni impuls ostvarenju tog cilja.

Sagovornici su izrazili interes za unapređenje vojno-ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti energetike, kulture, obrazovanja i sporta, navodi se u saopštenju, a prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
mm

10.08.2021 11:10

ono oni nama noz u leda a mi ih molimo za saradnju ,,,strasno

Pera

10.08.2021 11:19

Albanija su oformili jevrdi iz beča I Budimpešta 1912e i celo vreme su im oni glavni mentori broz tito jevrein iz mađarske naslednik tito2soros kisindžer šef klinton naredio je bombardovanje 1999e..jeljcin je bio jevrejski poslušni abramovič berzanski...olbrajt jevrejka kušner meron šef haga takođe...jevrei preko albanaca komanduje al kadom isis i globalnom trgovinom drogom...

Suncica

10.08.2021 12:04

Predsednik Vučić iskren kao i uvek,stavio do znanja Hercogu da zbog budućnosti, ekonomske saradnje i napretka moramo sa svim državama pa i sa Izraelom da održavamo bilateralne odnose ali da njihovo priznanje Kosova nije čin prijateljstva i poštovanja prema Srbiji

Jovana

10.08.2021 15:55

Razočarao,ali idemo dalje.