LEGALIZACIJA OBJEKATA GOTOVA DO 2023.! Ministar kaže da će neko to uraditi brzo, a neko će, ipak, u zatvor!

Autor:

Vesti

09.08.2021

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da legalizacija nelegalno podignutih objekata ne ide tempom kojim je zakon predvideo dodajući da se čini sve kako bi se sistem modifikovao da bi se sa tim završilo do 2023. godine.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Momirović je za Tanjug istakao da se sistem mora modifikovati kako bi se maksimalno olakšalo ljudima, koji su podižući nelegalne objekte sebi rešili stambeno pitanje.

- Takvih je 90 osto, to su pošteni ljudi i njima se mora olakšati procedura oko legalizacije - rekao je on.


On je, međutim, istakao da preostalih 10 odsto, odnosno oni koji su podižući nelegalne objekte hteli da zarade novac čineći krivična dela, neće biti abolirani.

- Suština je da ćemo ljudima koji su nelegalnom gradnjom rešili svoje socijalno, odnosno stambeno pitanje omogućiti da najlakše moguće legalizuju svoje objekte, a da oni koji su hteli da profitiraju i zarade novac čineći krivična dela, neće biti abolirani - kazao je Momirović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Petar

10.08.2021 11:19

Narod nema pare. To je razlog.

Suri

07.09.2021 14:49

U Jagodini je legalizacija i dobivanje upotrebne dozvole moglo da se zavrsi samo preko neke sluzbenice Jelene, bez problema. Iskesiras Jeleni 400 evra i ona ti sve zavrsi. Legalnim putem to ide veoma tesko jer se prepucavaju katastar i urbanizam. Ovi iz urbanizma pucaju na katastar a ovi iz katastra pucaju na urbanizam i onda ti pitas sta treba da dobijes upotrebnu dozvolu oni ne znaju da ti kazu a Jelena zna, e sad ja nisam hteo da idem preko jelene i eto vec 5 godina ne mogu da dobijem upotrebnu dozvolu. Ima me u katastru, upisan sam kao vlasnik, u urbanizmu nikako da shvate da je neko ko je kucao gradjevinsku dozvolu je pogresno otkucao kvadraturu u dozvoli za izgradnju, pa se sad ne slaze dozvola i projektna dokumentacija i eto meni predmet stoji neresen vec 5 godina. To mi je kazna sto nisam hteo da idem preko neke Jelene i Bog da me vidi. Domacinsko PALMA zar ne?