MINISTAR MALI O NOVIM MERAMA DRŽAVNE POMOĆI: Podrška se nastavlja, hoćemo da pomognemo!

Autor: Republika

Vesti

02.08.2021

20:01

Ministar finansija Siniša Mali gostovao je danas na TV Prva. On je govorio o memorandumu koji je danas potpisan sa kompanijom UGT Renewables LLC koja se bavi obnovljivim izvorima energije, da izgrade na 2.000 hektara solarne panele na desetak lokacija širom Srbije, ali i o novim merama državne pomoći građanima.

Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

Siniša Mali

Ministar je rekao da će nam ovaj ugovor obezbediti veću energetsku nezavisnost.

- Najmanje je tri razloga zbog kojih je ovaj sporazum važan. Prvo, radi se o jednoj od vodećih američkih kompanija, radi se o obnovljivim izvorima energije i imaćemo manju emisiju ugljen dioksida, dakle čistiji vazduh. Ovaj sporazum je jedan simbol politike koju sprovodimo u oblasti ekologije i borbe za energetsku nezavisnost - rekao je ministar Mali.

- Važno je da se Srbija potvrđuje kao atraktivna investiciona destinacija, jer ovaj projekat je vredan oko milijardu dolara - rekao je ministar Mali.

Ministar je govorio i o stopi rasta u Srbji i najavio da ćemo biti jedna od tri najbrže rastućih ekonomija u Evropi.

- Danas je Zavod za statistiku potvrdio stopu rasta u drugom kvartalu, stopu rasta od 13,4 odsto. Čestitam svim građanima Srbije.

Ministar je dodao da smo imali i suficit u budžetu od 60 milijardi dinara.

- Raste i industrija, i ugostiteljstvo, sve raste. Mi imamo veću naplatu PDV-a, svih akciza, nego što smo imali 2019. - naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima, privreda se vratila, sve se kupuje i to je posledica paketa mera državne pomoći.

Govoreći o paketima pomoći ministar je objavio plan isplate državne pomoći građanima

- Ono što nas očekuje to je u septembru mesecu to je dodatnih 50 evra za sve naše najstarije građane, u novembru dodatnih 30 evra za sve građane Srbije koji su se prijavili, i ono što je predsednik Vučić najavio dodatnih 20 evra u decembru i 20.000 dinara za sve naše penzionere u februaru mesecu naredne godine - rekao je Mali i dodao:

- Hoćemo da pomognemo i podržimo one koji su najugroženiji.

Ministar je rekao da se ovim pokazuje odgovorna politika i briga o svakom građaninu Srbije i da životni standard građana Srbije raste u doba najveće krize.

Komentari (1)

Loading
Gaga

02.08.2021 22:28

Imam predlog : Da se i ovi naši srednjoškolci koji su doneli srebro i bronzu Srbiji nagrade isto kao igrači na OI u Tokiju, jer su to i zaslužili