SILOVANJE U KPZ SREMSKA MITROVICA! Zatvorenik napao cimera!

Autor:

Vesti

02.08.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zatvorenik u KPZ Sremska Mitrovica S. Š. prijavio je da ga je pre nekoliko dana silovao cimer iz ćelije.

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

Kako je rekao mladić u telefonskom razgovoru za Kurir, on već dva meseca trpi zlostavljanje.

- Dva meseca me maltretira, a na kraju me je pre nekoliko dana i silovao. Žalio sam se upravi, posle čega sam poslat na lekarski pregled, koji je pokazao da sam zlostavljan i da imam analne povrede. Međutim, nisu dolazili inspektori niti me je ko ispitao - rekao je mladić.

S. Š. objašnjava da je u zatvoru zbog razbojništva.

- Nema razloga da budem napadnut, ali prosto imam dušmane i to se dogodilo. Sve sam ispričao nadležnima kakvu torturu prolazim - rekao je on.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da je S. Š. cimera prijavio za seksualno uznemiravanje.

- Osuđenik je prijavio da je seksualno uznemiravan od strane cimera u svojoj sobi. Uprava zavoda je u skladu sa zakonom odmah reagovala, premestila ih u druge sobe. Osuđenik koji tvrdi da je žrtva je odveden na lekarski pregled. na kom nisu ustanovljene nikakve telesne povrede - kažu za Kurir iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Problematičan

Izvor Kurira upućen u dešavanja u zatvoru navodi da S. Š. izuzetno često prijavljuje cimere za različita dela, kao i da je poznat kao problematičan zatvorenik.

- Reč je o mladiću koji je pola života proveo u kaznionicama, a zatvorski staž počeo je još kao maloletnik. Protiv njega su čak pokretani i disciplinski postupci, a stručnjaci koji su radili s njim se slažu da je sklon manipulaciji, te da ima ustaljen obrazac ponašanja - priča izvor:

- Naime, kad god se posvađa s cimerom, on ga prijavi za maltretiranje ili krađu, a posle toga ih razdvoje i S. Š. ostane sam. On je veoma često bio pod pojačanim nadzorom - ističe izvor Kurira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading