DOJČINOVIĆ UDARIO I NA NOVINARE: Urednik KRIK-a redom crta mete!

Autor:

Vesti

26.07.2021

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi koji su se drznuli da konstatuju da je sramotno davati prostor šefu kriminalne grupe Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, da se pravda kako nije ubica, uprkos eksplicitnim slikama kasapljenja žrtava, meta su napada Stevana Dojčinovića, urednika Krika.

RepublikaFoto: starsport/Tanjug/B. STEKIĆ
Veljko Belivuk i Stevan Dojčinović

Udario je tako na i na novinare Ljiljanu Smajlović i Nikolu Tomića, pa izvređao i urednika Srpskog telegrafa Milana Lađevića i Informera Dragana J. Vučićevića, usput konstatujući da su oni zato u nekakvom medijskom timu za odbranu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji postoji jedino u njegovoj glavi.

Mada je upravo njegov Krik objavio delove iskaza Belivuka, osumnjičenog za više brutalnih likvidacija, on se obrušio na sve one koji smatraju da odbrana koljača, pritom prepuna šupljina i očiglednih izmišljotina, ne treba da bude plasirana kao kredibilna i verodostojna, maltene bez ikakve ograde.

- Smajlovićka - jedan od top medijskih negativaca u Srbiji. Mnogo opasnija, upeglanija verzija od Vučićevića i Lađevića koji deluju kao cirkuzanti u odnosu na nju. Žao mi je sto smo ovih dana saznali da se i Nikola Tomić pridružio ovom timu - napisao je na Tviteru Dojčinović.

Tomić, za koga se može reći sve osim da je Vučićev, raskrinkao je laži Dojčinovića.

- Stevan Belivuk. Proveri izvore još jednom. Naravno, reč na reč, da se pravdam i negiram nečija naklapanja, klopka je u koju neću upasti. Ćao - poručio je Tomić.

Istakao je da ne planira da tuži Dojčinovića zbog ovih laži jer je, kako je naveo, suviše lenj za to i još jednom je ponovio: "Stevan Belivuk. I to je to."

Pozvali smo Dojčinovića i tražili od njega odgovor zašto vređa novinare i da li neko sme da misli različito od njega, a da ne bude etiketiran da je deo "medijskog tima za odbranu predsednika".

Odgovorio nam je i u svom odgovoru izneo strašnu (ali na sreću lako proverljivu) izmišljotinu da je naš list Krik nazvao mafijaško-koljačkim portalom. Istine radi, nikad, ali baš nikad, nismo napisali ništa čak ni nalik tome.

- Zvuči li kao uvreda da ja vodim mafijško-koljački portal, pošto to vi objavljujete? A Tomić me nazvao Stevanom Belivukom. On hoće da kaže da sam ja i jedan od šefova najmonstruoznijeg klana jedno. I to vama nije problem i uvreda, ali je uvreda ovo što sam ja rekao. Nije isto kao kad ja kažem da oni brane predsednika i kad mene nazovu koljačem.

Na primedbu da su oni dali povod da javnost misli da Krik Belivuka smatra kredibilnim izvorom, pošto prenose njegove iskaze i informacije, te upitan smatra li da tako crta metu onima koji misle drugačije, on odgovara:

- Nismo prenosili njihove informacije. Vodili ste kampanju protiv nas, mene, nazivajući nas Belivukovim saradnicima. Ne samo da mi ugrozite reputaciju, već i bezbednost. Svako u ovoj zemlji ima pravo na svoje mišljenje, ali nema pravo da iznosi laži. Ljiljana Smajlović priča isto što i Lađević i Vučićević, samo što nas oni napadaju brutalno, pa te neistine koje ona iznosi izgledajui uverljivije. Ona je upeglanija varijanta ove dvojice. Nikola Tomić se sve češće pojavljuje u režimskim medijima i doživeo sam da nas je napao u poslednjem nastupu na TV Prva zajedno sa Ljiljanom Smajlović.

Ljiljana Smajlović kazala je za naš list da neće da komentariše Dojčinovićeve navode sa Tvitera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading