(VIDEO) KRSTIĆ RAZBUCAO DOJČINOVIĆA I NJEGOV KRIK: To nije novinarstvo, oni su kao dostavljači hrane!

Autor: Republika

Vesti

24.07.2021

12:53

Politički analitičar Nebojša Krstić jutros je u gostovanju na TV Prva poslao jasnu poruku portalu Krik.

TV Prva/printskrin
Nebojša Krstić

Krstić je gostujući na TV Prva komentarisao tekst portala Krik u kojem su objavili navodni iskaz koljača Veljka Belivuka u kom on tvrdi da se sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem sastajao.

Krstić je istakao da ono što radi Dojčinovićev Krik nije novinarstvo.

Isti onaj Dojčinović koji je danas javno pokazao svoje lice i otkrio stav kojim je Srbija zgrožena - Srbi su počinili genocid u Srebrenici - rekao je bez zadrške. Pa je narodu ove države jasno u kakvoj prljavoj kampanji se našla Srbija i predsednik Vučić.

 

 

Krstić je istakao i da oni rade po principu dostave:

- Ja sam zbunjen, imate borce protiv kriminala koji najveće kriminalce tretiraju kao pouzdane svedoke. To što Krik radi nije novinarstvo, oni su kao dostavljači hrane po kućama – donesi.com, a Krik je objavi.com – rekao je on i dodao:

Ko šta odnese njima, oni kažu “super, ovo je zanimljivo, hajde da objavimo, pa ćemo posle tri sata da kažemo nije to tačno, šalili smo se”. To je vrhunski neprofesionalno. Kad se kaže vlast je protiv istraživačkih novinara – ne, ne bi smela. Super su istraživački novinari, profesionalni, ozbiljni. Ovo nije istraživačko novinarstvo. Ovo je prenošenje PR friziranog teksta koji ima određenu ulogu da pošalje poruke, da pošalje pretnje i da određena lica oslobodi, a da određena lica, kao što je Vučić, okrivi - istakao je Krstić.

Komentari (0)

Loading