UPOZORENJE RHMZ, UPALJEN METEO ALARM: Jaki pljuskovi sa grmljavinom, moguća izlivanja reka,

Autor:

Vesti

20.07.2021

05:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrija Gol

Na području Srbije još danas se očekuje lokalna pojava jačih plјuskova sa grmlјavinom (uz količinu padavina veću od 20 mm za 3 h) sa tendencijom postepene stabilizacije vremena posle podne i uveče. Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, jakim vetrom i velikom količinom padavina.

Objavljeno je i hidrološko upozorenje u kojem se navodi da su na manjim bujičnim vodotocima na slivovima Jadra, Kolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka sa pritokama tokom današnjeg dana mogući kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa manjim lokalnim izlivanjima.

Inače, u Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a više padavina očekuje se u prvom delu dana.

Od podneva na severu, do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Najniža temperatura od 16 do 20, najviša od 24 do 28 stepeni Celzijusa.

Na snazi je narandžasti meteo alarm u istočnoj, jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji zbog obilnih kiša i grmljavine.

Meteoropatske tegobe mogu imati srčani bolesnici, kojima se preporučuje smanjena fizička aktivnost, a oprez se savetuje i osobama sa respiratornim obolenjima.

Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost, pa se i učesnicima u saobraćaju preporučuje dodatni oprez.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading