SAZNAJEMO! Šešeljev i Tomin lekar ujak glavoseče Lalića!

Autor: E. S. T.

Vesti

20.07.2021

06:30

Ujak Srđana Lalića, koji se na jezivoj fotografiji iz kuće u Ritopeku vidi kako, uz širok osmeh, drži glavu žrtve pre klanja, nije niko drugi do dr Momčilo Babić, nekadašnji funkcioner Socijalističke partije Srbije i radikala, a sada ambasador u Slovačkoj, saznaje Srpski telegraf.

printscreen/RTVPink

Javnost je bila šokirana kada je ministar policije Aleksandar Vulin u emisiji "Hit tvit" pokazao nove slike zverstava Belivukove grupe. Na njima se vide tela bez glave, noževi zabodeni u žrtve, odsečena stopala i krvava folija na kojoj su protivnici zverski ubijani, potom komadani i mleveni u mašini za meso.

Ipak, najstrašniji utisak ostavila je baš ta fotografija na kojoj je nasmejani Lalić u društvu Belivuka u trenutku dok se spremaju da žrtvi odseku glavu. Tim šokantnije je saznanje ko mu je blizak rođak.

Printscreen
Momčilo Babić

Dr Babić je dobro poznat i u medicinskim i političkim krugovima. Kao član Glavnog odbora SPS, gradski sekretar za zdravlje i poslanik, bio je izuzetno blizak sa Slobodanom Miloševićem i njegovom porodicom sve do 5. oktobra, kada je napustio socijaliste. Iako je po završetku Medicinskog fakulteta u Beogradu specijalizirao socijalnu medicinu, u haškom zatvoru je lečio lidera radikala Vojislava Šešelja, ali je novi uzlet doživeo kao lekar Tomislava Nikolića. On je brinuo o zdravlju budućeg predsednika kada je štrajkovao glađu 2010. u luksuznom privatnom Beogradskom kliničkom centru na Novom Beogradu. Bio je i dugogodišnji direktor KBC Bežanijska kosa, gradski sekretar za zdravstvo, a jedno vreme i direktor Sektora za razvoj u Kliničkom centru Srbije.

DR MOMČILO BABIĆ JE TRENUTNO AMBASADOR SRBIJE U SLOVAČKOJ

Ubrzo, Babić postaje član Srpske napredne stranke i u februaru 2013. stupa na dužnost direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Međutim, zbog odluke Ministarstva zdravlja u vezi načina obračuna cene lekova koja nije povučena uprkos njegovom protivljenju, podneo je ostavku. Tri godine kasnije je imenovan za ambasadora Srbije u Slovačkoj.

Srpski telegraf je juče kontaktirao s našom ambasadom u Slovačkoj da bi od dr Babića dobio komentar, ali nam je kratko rečeno da je ambasador na odmoru.

Komentari (1)

Loading
boky

20.07.2021 16:48

o cemu se radi. pa sta on ima s tim. ako dovoljno idemo u proslost svi smo imali zajednickog pretka.