Ministar Vulin na onlajn samitu KP Kine

Autor:

Vesti

06.07.2021

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin učestvovao je danas na svetskom onlajn samitu koji je priredila Komunistička partija Kine povodom stogodišnjice postojanja i rada.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin imao je tu čast da putem snimljenog video obraćanja Komunističkoj partiji Kine poželi srećan jubilej. 

- Svet bez Komunističke partije Kine ne bi bio isti. Oni koji su je osnovali u teškim i najtežim vremenima u istoriji vašeg naroda znali su da stvaraju snagu koja će doneti prosperitet i uspeh ne samo pripadnicima Narodne Republike Kine, već i čitavom svetu. Svet bi bio drugačije i lošije mesto da nije bilo slobodnih i hrabrih ljudi koji su osnovali Komunističku partiju Narodne Republike Kine. Hoću da vam se zahvalim za viziju i za hrabrost. Srbija poštuje Kinu, naše čelično prijateljstvo je iskovano u najtežim vremenima. Nikada nećemo zaboraviti da su vaši državljani ginuli zajedno sa nama dok je Srbija stradala od NATO agresije. Narodna Republika Kina je nesrazmerno velika u odnosu na Srbiju, ali mi to nikada nismo osetili, jer se narodna Republika Kina prema nama, malobrojnom narodu, iz udaljene Evrope, ponašala kao da smo najbliži i kao da smo, u najmanju ruku, jednake veličine - istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, čestitajući stogodišnjicu postojanja KP Kine. 

Lider Pokreta socijalista istakao je da je unipolarni svet svoj vrhunac doživeo 1999. godine bombardovanjem Srbije, ali i početak svog velikog pada. 

- Svi problemi modernog sveta, mogu da se saberu u jednu jedinu rečenicu- Izostanak međunarodnog prava. Međunarodno pravo se ne poštuje, da se poštuje, moja zemlja 1999. godine ne bi bila bombardovana, moj narod ne bi bio bombardovan od strane NATO pakta i 1995. godine i 1999. godine, moja zemlja ne bi bila raskomadana priznavanjem lažne države Kosovo 2008. godine. Da postoji međunarodno pravo svi problemi ovog sveta bili bi lakše rešavani. Politika sile koja je svoj vrhunac dostigla 1999. godine, politika unipolarnog sveta doživela je te 1999. godine svoj vrhunac, ali i početak svog pada. Taj svet je učinio svoj veliki, poslednji, nekažnjeni zločin 1999. godine, ali taj svet je počeo da nestaje 1999. godine - poručio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u video čestitki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading