INTERES GRAĐANA NA PRVOM MESTU: Predsednik Vučić tražio da se povuku tumačenja o stambenim kreditima

Autor: Republika

Vesti

04.07.2021

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandra Martinovića da se povuku iz procedure autentična tumačenja zakona o zaštiti potrošača, korisnicima finansijskih usluga i obligacionim uslugama.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Prema informacijama, šef države se odlučio na ovaj korak posle detaljnog promišljanja, i opredeljenja da su interesi građana uvek na prvom mestu, prenose Novosti.

Sednica skupštinskog Odbora za ustavna i zakonodavna pitanja, koja je trebalo sa bude održana u ponedeljak, kako bi se raspravljalo o autentičnim tumačenjima zakona o zaštiti potrošača, zaštiti korisnika finansijskim uslugama i obligacionim odnosima, je otkazana.

U ovim dokumentima, poslanici su zauzeli stav koji je išao u korist bankama, a na štetu na desetine hiljada građana koji su tužili banke, jer su im za kredite, posebno stambene, naplaćivale troškove mimo zakona. Parlamentarci sada, u ovim objašnjenjima zakona tvrde da su banke smele da naplaćuju ove “namete”, što je u suprotnosti sa većinom do sada donetih sudskih odluka u korist oštećenih klijenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Ivana

04.07.2021 09:06

Ovo je odlična odluka i još jedan dokaz da je za Vučića interes građana na prvom mestu.

lak

04.07.2021 10:13

Ovo je fenomenalna odluka i još jedan dokaz da je za Vučića interes građana na prvom mestu.

Stevan

04.07.2021 10:23

Brže bolje pojedini mediji su požurili da prenesu da aktuelna vlast ne mari za interese gradjana, pokazalo se suprotno. Ljudi nemaju razloga za brigu, sistem postoji i neće na njega uticati interes bogatih pojedinaca.

Jrka

04.07.2021 10:30

Predsednik je jos jednnom pokazao da je pree svega covek kome su gradjani na prvom mestu,bravo