(VIDEO) SAN POSTAO JAVA! PREDSEDNIK VUČIĆ NA OBELEŽAVANJU ZAVRŠETKA RADOVA NA KONSTRUKCIJI "KULE BEOGRAD"!

Autor: Republika

Vesti

01.07.2021

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić prisustvovao je ceremoniji obeležavanja završetka radova na konstrukciji Kule Beograd. To je urađeno simboličnim izlivanjem betona.

RepublikaFoto: Printskrin: Youtube/Tanjug

Kula Beograd koja niče u okviru projekta "Beograd na vodi", najviša zgrada u Srbiji i ovom delu Evrope, prema poslednjim najavama biće završena do kraja naredne godine.

Mega toranj biće visok 168 metara, imaće 42 sprata, 220 stanova, 305 parking mesta, u njemu će se nalaziti hotel i apartmani “Sent Redžis”, a na vrhu i najviši vidikovac u Beogradu sa najboljim pogledom na Savu, ali i celu prestonicu.

Svečanoj ceremoniji prisustvuje i Mohamed Alabar, predsednik kompanije Igl Hils.

Alabar i Vučić su zajedno uživali u pogledu sa vrha kule Beograd.

RepublikaPostavi fotografiju kao vodećuFoto: Instagram/mali_sinisa

- Ovo je najlepši pogled u ovom delu Evrope. I najviša zgrada u ovom delu Evrope - rekao je Vučić u razgovoru sa Alabarom.

Predsednik je rekao da će vidikovac zgrade biti otvoren za posetioce, na šta je Alabar prokomentarisao da će, prema njihovim ranijim iskustvima, to privući veliki broj turista.

- Ovo je stvarno neverovatno, mnogo sam ponosan. San je postao java - kazao je predsednik Vučić.

Obraćanje Mohameda Alabara

RepublikaFoto: Printskrin: Youtube/Tanjug

- Ovo je vrlo emotivan momenat za mene. Nije ovde u pitanju samo visoka zgrada, to je sposobnost da budete hrabri i da sanjate. I sećam se predsedniče, da nije bilo vaše strasti da nas terate da idemo napred, danas ne bi bili ovde - rekao je Alabar.

On kaže da je ovo ponos jedne zemlje i jednog naroda, koji su pokazali da pripadaju svetu.

- Za mene, kao čoveka sa Bliskog istoka, to je vrlo važno. Da pokažemo da smo dovoljno dobri kao i svi drugi. I da pokažemo da smo sposobni da maštamo, i da postignemo ono što želimo da uradimo. Ovaj projekat će oplemeniti živote svih u Srbiji - kazao je predsednik kompanije Igl Hils.

Alabar se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije u svoje ime, ime svoje kompanije i Abu Dabija.

- Želim i lično da vam zahvalim predsedniče, na tome što ste verovali u mene i moj tim - zaključio je Mohamed Alabar.

Obraćanje Aleksandra Vučića

RepublikaFoto: Printskrin: Youtube/Tanjug

- Ovo je danas poseban dan za nas koji smo učestvovali u ovom projektu. I od velikih snova, koje sam iznosio javno, do nečega što je postalo realnost. Kroz svakakve napade, lične, političke. Za čestitog čoveka reč je isto što i ugovor, i zato o tim rečima morate da pazite. I kada smo dali reč našem narodu da će najprljaviji deo grad biti za ponos, mnogi nam nisu verovali i mislili su da skupljamo političke poene - kazao je predsednik Vučić.

On navodi da današnja ceremonija predstavlja završetak gradnje poslednjeg sprata, i tom prilikom je pitao sve građane - da li je lepši prizor promenade i ovaj divni pogled, od udžerica i miševa.

- Dobro je što siluete ovih nebodera krase horizont, i što je ovde dom pronašlo gotovo 900 porodica. Ono što je za mene još bitnije je to što ovde 1200 radnika radi i našlo je posao. Želim da se zahvalim svim partnerima, pošto mi ovo ne bismo znali sami - istakao je predsednik.

Vučić kaže da su ovaj projekat gurali uprkos ružnim rečima, i da je siguran kako će se Srbija ponositi ovim zdanjem.

- Nema velikih dela bez velikih snova. A onda je potreban konkretan i hrabar rad da se snovi provedu u delo. Ja mislim kada ljudi danas vide kako smo stabilni, shvataju da imamo dobru budućnost. A moj san je da naša pokolenja kažu kako smo im ostavili bolju zemlju od one koju smo nasledili - rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Jovana

01.07.2021 10:13

Kule Beograda-biće ponos Beograda i Srbije!

Teodora

01.07.2021 11:02

Kula Beograd bice turisticka atrakcija.

Ana

01.07.2021 11:04

Građani Srbije ce biti veoma zadovoljni izgledom Kule. To ce biti ponos naše prestonice.

Andjela

01.07.2021 11:19

Ovo je ponos Srbije!