NA ČEMU JE OVAJ ČOVEK?! Kurti Srbiju optužio za ZASTOJ dijaloga, a formiranje ZSO mu smeta jer KRŠI LAŽNI USTAV!

Autor:

Vesti

30.06.2021

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Aljbin Kurti je govoreći o eventualnoj poseti severu Kosova i Metohije rekao da "veruje da će tzv. Republika Kosovo biti prisutna svuda".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
STAVILI MU DROGU U HEROIN: Aljbin Kurti

Na pitanje medija da li će posetiti sever Kosova, Kurti je na konferenciji za medije povodom 100 dana njegove vlade, danas rekao da se "pripremaju za sve", prenosi Kosovo pres.

- Pripremamo se za sve i nismo u četvrtoj godini vlade, već je 100. dan. Verujem da će Republika Kosovo biti prisutna svuda - rekao je Kurti.

- Građani su nas doveli na ovu poziciju, da služimo i razvijamo vrlo vitalne aspekte života koji ne zavise od priznanja Srbije. Naravno da je dobro da nas Srbija prizna, ali nismo proglasili nezavisnost da bismo je zamenili zavisnošću od Srbije - rekao je Kurti, preneo je Kosovo onlajn.

Ponovio je stav o Zajednici srpskih opština i o tome da je monoetničko udruženje nemoguće i da ZSO kao etnička zajednica krši i slovo i duh Ustava tzv. Kosova.

- To nije moguće - rekao je Kurti, dodajući da pitanja o ZSO treba postavljati njegovim prethodnicima.

- Ne mogu da nastavim tradiciju mojih prethodnika koji su nas doveli u ovo stanje. Kada je aktuelni predsednik Srbije izjavio da neće priznati Kosovo, zar nije trebalo da postavite pitanja svim onim koji su činili ustupke, sa idejom da će nas Srbija priznati? Deset godina ustupaka Briselu za, konačno, priznanje od Srbije i njihov lider kaže da nikad neće priznati Kosovo. Šta da radimo sa onim ustupcima koji su učinjeni u ime priznanja? - zapitao je Kurti.

Dodao je da kosovska strana u dijalogu ima principijelne stavove i istakao da je primena postignutih sporazuma, sa izuzetkom ZSO, u zastoju zbog Srbije.

- Neizvršenje sporazuma, sa izuzetkom Zajednice, u zastoju je zbog Srbije. Zbog Srbije koja kaže da nas nikada neće priznati - tvrdi Kurti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading