PALMA: Haški tribunal je politički sud, a ne sud koji zastupa međunarodno pravo! Oni ne vide nijednu srpsku žrtvu

Autor:

Vesti

30.06.2021

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presuda Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu, koji je praktično nastavak Haškog tribunala, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću od 12 godina zatvora je potvrdila da je Haški tribunal napravljen samo za Srbe, koji su branili srpski narod i vodili odbrambene ratove, a ne osvajačke, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

RepublikaFoto: E-stock
Dragan Marković Palma

- Indikativno je da je Sud u Hagu osudio Simatovića i Stanišića, kao pomagače, a ne kao učesnike Udruženog zločinačkog poduhvata. Oni su prvo bili oslobođeni, da bi sada sud u Hagu izrekao 12 – godišnje kazne i proglasio ih krivima. Za razliku od Simatovića i Stanišića, hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač su za najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata „Oluju“, kojom su komandovali, a ne bili pomagači, prvo bili osuđeni na 24 godine, odnosno na 18 godina zatvora, a onda oslobođeni. Haški tribunal je time doneo presudu da niko od Srba nije proteran iz Hrvatske i da niko od Srba nije ubijen u Hrvatskoj - rekao je Palma i dodao:

- Zatvorili su haške sudije oči pred srpskim žrtvama. Ramuš Haradinaj je ne jednom, nego dva puta oslobođen u Haškom tribunalu, a komandovao je stravičnim zločinim nad Srbima na Kosovu i Metohiji. I Naser Orić, koji takođe nije bio pomagač ili portir, već komandant Armije Bosne i Hercegovine u Podrinju, gde se počinjeni stravični zločini nad Srbima je takođe oslobođen. Stanišić i Simatović su osuđeni kao pomagači, a Gotovina, Markač, Haradinaj i Orić su oslobođeni kao komandanti. Za Haški tribunal u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji niti jedan Srbin nije ubijen i niti jedan Srbin nije proteran. Time je Haški tribunal praktično doneo odluku da neke narode možete slobodno da ubijate, da im palite imovinu i crkve i da ih proterujete bez ikakvih sankcija, iako Haški tribunal ima ono čuveno u komandnoj odgovornosti "ili je znao ili je morao znati", ali to je važilo samo za Srbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading